Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Pavlovsky torna (només cinc dies)

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Molts rumors han corregut sobre Ángel Pavlovsky en els últims cinc anys. Que si era en un sanatori, que si era en una residència, que si estava fatal, fins i tot que s'havia mort. Simplement... que "faig vida de jubilat, tot i que ni jugo a la petanca, ni al dòmino, ni em dedico a mirar com acaben les obres", ens diu ell mateix, sí, el mateix Pavlovsky. I és que la gran estrella del music-hall barceloní havia decidit, ras i curt, retirar-se. Tot i que ara té un motiu per tornar a '¿Qué fue de Ángel Pavlovsky?', una obra que es veurà cinc dies a La Gleva per culpa d'Albert de la Torre, que li està fent un documental. Com que volia filmar-lo en viu, van pensar que millor fer-ho amb públic de debò. I aquí el tenim.

La qüestió és que Pavlovsky va decidir jubilar-se el 2013 després de més de 50 anys dalt dels escenaris. En tot aquest temps només ha fet alguna aparició estel·lar i poca cosa més. Li van proposar dos papers en obres del festival Grec però, diu, no li abellien. "Ara faig el que vull i el que puc: puc llegir com quan era jove, per exemple", ens explica. "Ja m'han aplaudit molt", exclama. "Vaig entrar en el món del teatre a poc a poc i vaig marxar-ne igual, a poc a poc", afegeix.

Tanmateix, sempre hi ha un motiu per tornar. I Pavlovsky el tenia, sobretot quan una amiga el va parar pel carrer, al poble on viu, i li va dir que havia sentit a la ràdio que el donaven per mort. Això va passar fa uns mesos. Va ser la gota que va fer vessar el got. De fet, ens explica que fa tres anys sí que va veure les orelles al llop, ja que li van diagnosticar un càncer, que va superar amb èxit. "Ningú no se'n va assabentar, d'això: podria haver-me passejat per moltes televisions explicant-ho, però no em venia de gust fer-ho", diu.

"Pavlovsky no torna, sinó que a la Gleva faré un remenat de coses que em van funcionar al llarg de la meva vida", indica. L'espectacle va a càrrec de Bárbara Granados, qui va ser la seva pianista durant quinze anys. Gràcies a les cinc funcions, a més, es podran recaptar fons per a la finalització del documental, que té prevista la seva estrena per a la primavera del 2019. Hi ha un verkami obert per aconseguir fer-lo realitat.

De la Torre ha tingut problemes per trobar material d'arxiu, ja que Pavlovsky, segons el que ens explica ell mateix, va desfer-se de fotos, retalls de premsa i vídeos. "Quan sortia amb l'Àngel Casas, m'enviaven una cinta de cada programa, que no vaig posar-me mai; i, saps, s'enganxen les unes a les altres al cap del temps: les vaig acabar destruint amb un martell", diu l'actor.

Pavlovsky assegura que no té ganes de calçar-se sabates de taló i que el maquillatge que tenia a casa ja ha caducat. Tampoc no vol fer cap bolo. Encara que si... li proposessin tornar al Festival de Tardor de París potser s'ho pensaria. "L'Albert em vol portar a París i a Buenos Aires i això pot ser bonic", assegura.

L'actor, nascut a l'Argentina el 1941, és una de les icones de la Barcelona de finals dels 70, del mític Barcelona de Noche. Amb 'La Pavlovsky' va fer-se un nom com a estrella proletària. I Copi, el gran autor argentí, li va donar un pòsit intel·lectual. És un dels grans actors que ha tingut aquesta ciutat. Ara, diu, "dormo molt, llegeixo molt i menjo molt".


NO T'HO PERDIS: Els grans èxits que tornen al setembre

Últimes notícies

    Publicitat