Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Setembre de grans èxits teatrals

Setembre de grans èxits teatrals

El retorn a l'activitat teatral de Barcelona ve marcat pel retorn d'obres que ja han passat amb èxit per la cartellera

Una gossa en un descampat
© Kiku Piñol Una gossa en un descampat
Per Andreu Gomila |
Advertising

Gira el món i torna al Born. La cartellera d'aquest setembre ve marcada per les reposicions no només d'obres que van triomfar al final de la temporada passada, sinó també d'algunes altres que van exhaurir localitats en el seu moment i que no havien pogut tornar-se a veure fins ara. Si us vau quedar sense entrades, ara és el moment.

NO T'HO PERDIS: El cap de setmana ideal

1
Una gossa en un descampat
© Kiku Piñol
Teatre

Una gossa en un descampat

icon-location-pin Obrador Internacional de Dramatúrgia Sala Beckett, El Poblenou
icon-calendar

Hi ha obres de teatre que et deixen tocat, que fan que surtis de la sala amb ganes de trobar la foscor del carrer. I sovint això té a veure amb el que diuen els actors, més que amb el que fan, que també és important, però aquí estem parlant d'emoció. Aquell estat de l'esperit que et provoca regirament d'estómac, potser una llàgrima, una alenada fonda. I això és el et passa quan acaba 'Una gossa en un descampat', l'obra de Clàudia Cedó que dirigeix Sergi Belbel. Un drama amb totes les de la llei, d'una volada poètica insòlita, molt ben interpretat per tot el càsting, sobretot per les dues Júlia protagonistes.

Time Out diu
2
Això ja ho he viscut
Foto: Bito Cels
Teatre

Això ja ho he viscut

icon-location-pin Biblioteca de Catalunya (teatre), El Raval
icon-calendar

Els endevins no coneixen el futur. Les seves prediccions són simplement, o no tant simplement, records de vides anteriors. Serem capaços, doncs, de canviar el que sembla escrit? Això es el que vol esbrinar el doctor Görtler, un professor alemany que es planta en un idíl·lic hotel rural de la vella Anglaterra tot fent estranyes preguntes sobre els hostes que han d'arribar o els que ja hi són. Görtler és el motor d’aquesta enigmàtica història que abunda en el misteri del temps i a qui dona vida un superb Carles Martínez en una de les seves millors interpretacions.

Time Out diu
Advertising
3
Karen
© Martí Fradera Bohera
Teatre

Karen

icon-location-pin Teatre Gaudí Barcelona, Sagrada Família
icon-calendar

La nova obra d’Ever Blanchet planteja una pregunta prou compromesa per a qualsevol mare o pare: què series capaç de fer pel teu fill? Una pregunta a la qual han de respondre els pares del Marc i del Nil quan aquets es troben en un mal pas. L’obra funciona com un flashback, ja que el primer acte transcorre tretze anys després dels fets que van obligar el pare comissari i el pare metge a prendre decisions poc assenyades. Fets que coneixerem en el segon acte. El text explora les relacions familiars i d’amistat i s’estén fins i tot a consideracions sobre el masclisme entre els joves servint-se d’una intriga.

Time Out diu
4
Flors carnívores
Teatre

Flors carnívores

icon-location-pin La Seca, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

L'escenografia desconcerta i ho farà fins al final. El paisatge que envaeix la sala és el d'una explosió en una bugaderia. També produeix certa perplexitat el text d'Anna Maria Ricart. Però la sensació és fugissera i s'oblida quan l'espectador queda definitivament atrapat en la teranyina de Flors carnívores. Les paraules –deslligades d'un temps concret– exerceixen d'envolvent lletania d'un mantra torbador. Els personatges –tres dones d'edat indefinida, lligades per llaços foscos– les fan servir com un oracle, com si invoquessin un malson que ningú no sabria situar del tot en el futur. Unes noves bruixes de Macbeth dedicades a estranys jocs sense límits.

Time Out diu
Advertising
5
Flashdance. El musical
Teatre

Flashdance. El musical

icon-location-pin Teatre Tívoli, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

'Flashdance' és filla estètica de la MTV. Un títol per alimentar la nostàlgia dels vuitanta dels videoclips de licra i escalfadors. Germana de 'Fama', encara que també ronda el festeig d'Alex i Nick el romanticisme blue collar de 'Oficial i cavaller'. La nostàlgia que actua de flauta de Hamelin per a un musical creat fa una dècada sense repetir l'èxit popular de la pel·lícula. Placebo que s'esgota una vegada que han sonat 'What a Feeling', 'Maniac', 'Gloria', 'I Love Rock'n Roll' i 'Manhunt'.

Time Out diu
Advertising