Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plataners a Barcelona
Foto: EvgenySHCH

Per què s'han pelat alhora els plàtans de Barcelona: resolem el misteri

En poques setmanes la major part d'aquests arbres han mudat l'escorça deixant un paisatge inquietant

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

L'arribada de l'estiu ens ha deixat les voreres de Barcelona carregades d'escorça dels arbres plàtans (o plataners, com també se'ls anomena), un fenomen ben curiós que ha omplert les xarxes de preguntes. Els exemplars d'aquesta espècie, una de les més comunes als carrers de la ciutat, s'han coordinat per pelar-se a l'uníson, i la nostra no és l'única població on aquest fenomen ha sorprès.

Segons els experts, es tracta d'un procés normal però no habitual. Es deu a una combinació entre sequera prolongada, com la que hem viscut a l'últim any, sumada a l'excés de pluja que va arribar a final de primavera.

Amb l'aigua caiguda de forma torrencial, el creixement dels arbres s'accelera i acaben mudant l'escorça de forma tan ràpida que ha deixat plens de restes els escocells de moltes ciutats.

A Barcelona el fenomen ha estat ben visible a artèries tan conegudes com la Rambla, on els plàtans són un emblema, i també s'ha notat als parcs de la ciutat on els equips de jardineria fa mesos que treballen amb l'extra afegit de recollir les peles.

Casualment, l'any passat l'Ajuntament va anunciar la voluntat de reduir un 15% la proporció de plàtans a Barcelona, on se superen els 200.000 exemplars.

NO T'HO PERDIS: un conegut monument de Barcelona en el top 10 mundial

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat