Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Pixats de gos al carrer: el debat continua

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Torna l’estiu i torna un debat tan calent com els pixats de gos que reguen alguns dels carrers menys turístics i, per tant, menys netejats de Barcelona. Quan els amos –no tots, per desgràcia– van començar a recollir les caques dels seus quissos, la convivència va guanyar una batalla. A Girona pensen que és el moment d’obrir un altre front, i començaran a multar els propietaris que no portin una ampolla d’aigua per diluir els orins de les voreres.

En realitat és ben senzill: igual que s'acompanya el passeig del gos d'una bossa per recollir les deposicions, el civisme milloraria si els amos també portessin una ampolla amb aigua per diluir les miccions dels animals. D'aquesta manera, tots ens estalviaríem les fortors desagradables que es tronen insofribles amb l'arribada de la calor. Davant la falta de neteja, el millor per a tots és no embrutar.

Al costat dels països més civilitzats, gironins i mataronins són els únics habitants de Catalunya protegits del tsunami groc de l’incivisme. L'any passat van posar en marxa legislacions al respecte i és ara, en el cas de Girona, que començaran a aplicar sancions.

Barcelona no té regulació sobre aquest tema. Amb prou feines s'han fet campanyes de sensibilització més enllà d'alguna intervenció puntual per les queixes dels veïns de Sant Andreu. Cert és que no resulta igual un fox terrier que un santbernat, però l'acumulació a certes cantonades respon més a l'efecte de molts amos incívics que als pobres gossos que no tenen cap culpa de res. Abans de la sanció, seria preferible que cadascú prengués consciència de la justa causa de tenir uns carrers lliures de pixum.

via GIPHY

Últimes notícies

    Publicitat