Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La platja artificial més gran d'Europa obrirà a prop de Madrid el 2023

Tot i trobar-se a més de 300 quilòmetres del mar, Madrid tindrà aviat una nova platja enorme

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Mireia Servitje
Publicitat

A vegades fer una escapada a la platja per prendre sol i banyar-se al mar no és tan fàcil. Per exemple, els madrilenys, a més de 300 quilòmetres de la costa, han de viatjar gairebé una hora amb tren d'alta velocitat per arribar a les platges de València.

Però a partir de l'any que ve tot això podria canviar. La platja artificial més gran d'Europa obrirà a només 40 minuts amb cotxe de Madrid, a Alovera, una ciutat de la província de Guadalajara.

Com de gran serà aquesta platja? Doncs el tros de sorra cobrirà 15.000 metres quadrats, mentre que la 'piscina' que l'acompanya (tot i que en realitat sembla més un llac) té més de 25.000 metres quadrats d'àrea i dos metres i mig de profunditat.

Així doncs, aquesta nova platja espanyola s'anomenarà platja d'Alovera i també acollirà tobogans aquàtics, velers, material esportiu i una tirolina, així com un munt de palmeres i gandules. S'assemblarà molt a un complex turístic al costat del mar, tot i que estigui a uns centenars de quilòmetres de la costa. Aquí teniu uns quants 'renders' dels dissenys.

Alovera Beach
Foto: Alovera Beach
Alovera Beach
Foto: Alovera Beach

Segurament no cal comentar que construir un oasi gegantí de plàstic, sorra i aigua en una zona sense aigua ha resultat ser, si més no, un tema polèmic. Des que el 2017 es va anunciar el projecte, la platja d'Alovera ha estat objecte de molts debats polítics i la construcció s'ha hagut d'aturar diverses vegades. Els opositors són crítics amb el malbaratament d'aigua i el cost global, que es calcula que supera els 15 milions d'euros.

Tot i això, els desenvolupadors d'Alovera consideren que, en realitat, el projecte no serà tan irrespectuós amb el medi ambient. El lloc web afirma que el consum d'aigua serà similar a la quantitat que gastarien 80 habitatges en un any i que consumirà molta menys aigua que un parc convencional de la zona. La piscina  estarà equipada amb 'tecnologia antievaporació', tot i que no tenim clar què vol dir això.

Quan la platja d'Alovera obri en algun moment del 2023, s'espera que l'entrada valgui 10 €. Així que pels madrilenys que fa anys que desitgen una platja propera, potser no caldrà esperar gaire més. 

NO T'HO PERDIS: Les 25 millors platges de Catalunya

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat