Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Podries cobrar 50.000 lliures per mudar-te a una illa escocesa

El Pla Nacional d'Illes del govern escocès pretén revitalitzar els racons més allunyats del país

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Meritxell Palou
Publicitat

Et ve de gust canviar el teu dia a dia per un estil de vida molt més relaxat? Doncs escolta: no només podries mudar-te a una de les illes més boniques i remotes d'Escòcia, sinó que a més et podrien pagar per fer-ho. No, no estàs somiant... El govern escocès ofereix 50.000 lliures esterlines (58.855 euros) per traslladar-se a una illa de la seva elecció.

Els diners es lliuren en forma de val, amb la idea que la gent utilitzi aquestes 50.000 lliures per a comprar cases, obrir negocis i, en general, donar un impuls a les comunitats insulars. S'espera que els "golden hellos", com se'ls anomena, es concedeixin a 100 persones abans del 2026.

I a quines illes es pot viure? Bé, en realitat no s'ha especificat, així que pots suposar que qualsevol illa escocesa poc poblada i una mica remota està disponible. Des de les Hebrides fins a les Orkney, tot el que necessites per aconseguir els diners és ser jove (idealment amb família) i justificar adequadament les teves raons per mudar-te a l'illa.

Encara que es podria pensar que el pla és, pel que sembla, una cosa bona en general, hi ha hagut crítiques. Alguns han argumentat que el govern escocès hauria de gastar els diners en coses com millorar el transport i la connectivitat de banda ampla, fent així que les illes remotes siguin més atractives per viure-hi.

En qualsevol cas, els bons es començaran a repartir a l'estiu. Podeu obtenir més informació aquí.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat