Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cementeri de Montjuïc
Foto: Sutterstock

Profanades més de 160 tombes a un dels principals cementiris de Barcelona

Els lladres buscaven joies i altres objectes de valor en els saquejos que es van produir entre maig i juliol

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Malgrat la seva utilitat com a cementiri, molts turistes visiten aquest espai de Barcelona per la seva singularitat monumental i les característiques que el fan únic. Ara sabem també que a banda de turistes i visitants, els lladres també hi són assidus.

Els Mossos d'Esquadra busquen els responsables d'haver profanat més de 160 tombes a l'emblemàtic cementiri de Montjuïc, segons ha pogut confirmar 'La Vanguardia'. El mitjà explica que alguns treballadors aporten una xifra de possibles nínxols saquejats més alta, fins a arribar als 300.

Les tombes obertes són antigues, perquè el costum de soterrar els difunts amb objectes de valor està en desús actualment. Els Mossos no descarten cap hipòtesi, fins i tot han comprovat si els treballadors del cementiri han venut joies en els darrers mesos. De moment, no hi ha cap responsable detingut.

Cementiri de Montjuïc
© ShutterstockCementiri de Montjuïc

Complicat de vigilar

Amb 57 hectàrees de superfície i 175.000 sepultures, el cementiri de Montjuïc no és un espai senzill de controlar, fet que ha portat als Mossos a establir vigilància amb drons per tractar d'enxampar als profanadors.

Es vigila també el mercat negre de venda de joies com a via per atrapar els lladres que, segons sembla, van actuar per darrera vegada el 18 de juliol.

NO T'HO PERDIS: 10 meravelles dels cementiris de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat