Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Quan no és obligatoria la mascareta a Catalunya?
FOTO: ShutterstockMascareta

Quan no és obligatori l'ús de la mascareta a Catalunya?

La mesura inclou multes de 100 euros i alguna excepció

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La mascareta ja és obligatòria a tot Catalunya, hi hagi suficient distància de seguretat o no. Des de l'aixecament de l'estat d'alarma (21 de juny) el territori català ha sigut el que ha concentrat més contagis i rebrots de tot Espanya fins al punt que ha acabat confinant el perímetre de la comarca del Segrià. Les previsions d'una reactivació de la pandèmia s'han avançat i han fet prendre mesures estrictes com l'ús obligatori de la mascareta i sancions. En aquest punt ens preguntem: és obligatori portar-la tant en espais oberts com tancats? Hi ha alguna excepció? De quan són les multes per incomplir la norma? A continuació et detallem tot el que cal tenir en compte a l'hora de portar aquest element obligatori a totes les persones majors de 6 anys.

On s'ha de portar?

En qualsevol espai obert o tancat (públic o privat), es pugui mantenir o no la distància de seguretat

Quina és la sanció?

La multa imposada és de 100 euros per totes aquelles persones que no la portin i no puguin demostrar una causa justificada com per exemple persones amb dificultats respiratòries o que ho tinguin contraindicat per motius de salut o discapacitat.

Quan no cal portar-la?

Una de les excepcions que justificarien no usar la mascareta és si es comparteix un espai amb les persones amb qui es conviu. 

També cal usar-la quan es fa esport?

No, en qualsevol pràctica esportiva no serà necessari l'ús de la mascareta, tal com passava fins ara. El que serà obligatori és sortir de casa amb la mascareta en qualsevol cas. L'excepció en el món de l'esport es troba en els gimnasos, que és obligatori el seu ús, ja que estan en espais tancats.

I en un restaurant o bar?

Quan s'estigui menjant o bevent l'obligatorietat queda anul·lada, tot i que sí que és necessari el seu ús quan et mous per les zones comunes del local o de camí.

Platja i piscina

La platja i la piscina són espais de semi-alliberament de la mascareta, ja que no caldrà posar-se-la a l’hora de banyar-se, de prendre el sol o de consumir en un bar de la sorra. En canvi, sí que caldrà utilitzar-la per passejar per la platja.

Casals d'estiu

Tot i que la norma diu que a partir dels 6 anys cal que tothom porti mascareta, aquells nens que participin de casals d'estiu, i mentre duri l'activitat, no farà falta que la portin. A l’entrada i sortida, sí que l’hauran de portar posada.

NO T'HO PERDIS: Mascaretes amb dissenys originals

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat