Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Corredor a Barcelona
FOTO: Pepe NavarroCorredor a Barcelona

Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

T'expliquem totes aquelles excepcions que permeten la movilitat entre municipis sense el risc d'una multa

Per Ainhoa Gutierrez
Publicitat

Les noves mesures del Govern que entraran en vigor el 23 de novembre tornen a posar el focus en les reunions d'oci i escapades de cap de setmana. Per aquesta raó, durant el primer tram –del 23 de novembre al 7 de desembre– no es podrà sortir del municipi des del divendres a les 6 del matí al dilluns a la mateixa hora amb l'objectiu de reduir l'índex de contagis i no escampar el virus a altres poblacions. Això podria canviar, segons la decisió de la Generalitat, a partir del 8 de desembre que entraria en vigor el segon tram i es permetria la mobilitat entre la mateixa comarca, facilitant així els viatges entre poblacions veïnes. No obstant això, no seria fins, previsiblement, el 22 de desembre –tram 3– que s'aixecarien les restriccions de mobilitat al complet, donant llibertat als ciutadans en tot el territori català.

De moment i fins al tercer tram –22 de desembre– s'han de seguir les mesures adoptades pel Govern i no es pot sortir, en un primer moment, del municipi i posteriorment, de la comarca, llevat que hi hagi una raó vàlida. Per això, et donem 12 motius justificats que et serviran de salconduit per poder desplaçar-te més enllà de les fronteres del teu poble sense risc a una sanció.

1. Per treballar

Si no és possible l'opció de teletreballar des de casa, podràs sortir de la ciutat amb un justificant facilitat per la teva empresa. A més, hauràs de portar el document de declaració d'autoresponsabilitat amb les teves dades i el motiu de desplaçament. 

2. Per cuidar a algú 

Es permet assistir emergències i tenir cura de persones grans, menors d'edat o dependents que necessitin atenció. 

3. Per anar al metge

L'assistència a centres sanitaris o centres socials és una de les justificacions principals autoritzades però caldrà que es demostri. Els centres sanitaris poden facilitar un certificat que demostri que es tracta d'un desplaçament per causes sanitàries.

4. Per estudiar

Si no estàs fent classes a distància i has d'acudir presencialment a l'escola o universitat, podràs desplaçar-te a la institució sense cap inconvenient i sempre que ho puguis demostrar amb algun document. 

5. Per fer esport

Si vols fer esport a l'aire lliure, estan permeses les activitats individuals als municipis que facin frontera amb el teu lloc de residència, sempre que hi hagi una distància de seguretat i no es concentri molta gent en el mateix lloc. És a dir, si vius a Barcelona podràs anar a córrer fins a Sant Adrià del Besòs però no fins a Badalona.

6. Per comprar menjar, medicaments o béns de primera necessitat

Si en el teu municipi no hi ha supermercats o botigues de primera necessitat i has de desplaçar-te per anar a comprar, pots anar amb el justificant sense cap inconvenient. 

7. Assistència a centres d'atenció veterinària per motius d'urgència

Si has de portar al teu animal al veterinari per una qüestió d'urgència i el centre és fora del teu municipi, pots anar-hi sempre que portis el justificant pertinent. 

8. Per protestar

El Govern ha promès mantenir el dret a manifestació, encara que es podrà fer sota les condicions que determini l'autoritat competent. 

9. Actuacions urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials 

Si has d'acudir a algun judici o a una firma mitjançant un notari, podràs sortir del teu municipi. Requerirà algun tipus de justificant que demostri la causa del desplaçament.

10. Renovacions de permisos i documentació oficial

En cas d'haver de fer algun tràmit administratiu, com la renovació del DNI o Passaport o algun altre document, està permès desplaçar-te del teu lloc de residència. 

11. Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances

Si tens alguna gestió pendent i has de dur a terme algun tràmit financer, també tindràs justificació per poder sortir del municipi. 

12. Proveïment en gasolineres o estacions de servei

Quan sigui necessari per a la realització de les activitats previstes en els punts anteriors. 

NO T'HO PERDIS: La desescalada, tram a tram: què es podrà fer i quan?

Últimes notícies

    Publicitat