Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Avet de Nadal
Foto: Ajuntament de Barcelona

Què cal fer amb els arbres de Nadal passades les festes?

L'Ajuntament instal·la 227 punts per recollir-los i donar un ús ecològic

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Si encara utilitzeu arbres de Nadal naturals i, passades les festes, no sabeu què fer del pobre avet, el següent article us interessa. La pobra planta amb tanta calefacció i sense arrels ja no té massa futur, però encara un últim pas els pot fer útils de cara a la natura.

Ell no ho faria, per tant, no abandoneu l'arbre de Nadal a les escombraries i busqueu un dels 227 punts pels 10 districtes que l'Ajuntament ha instal·lat a la ciutat per realitzar la retirada d'aquest element ornamental.

El servei estarà disponible del 7 al 17 de gener amb l'objectiu de prevenir l'abandonament dels arbres i, al mateix temps, aprofitar aquest recurs natural per millorar els jardins i àrees verdes de la ciutat. Sí, exacte, perquè el procediment implica que els arbres es convertiran en material de jardineria.

Els serveis municipals traslladaran els exemplars al viver municipal on seran (glups) triturats i les seves restes madurades per convertir-les en encoixinat o 'mulching' (capa vegetal), que servirà de complement per altres àries verdes.

Recollida d'avets
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'any passat es van recollir un total de 9.526 arbres de Nadal i es van aconseguir 183 m³ de triturat a partir dels arbres naturals, amb un procés que requereix dos o tres mesos per aconseguir una qualitat òptima d'encoixinat.

El material s'utilitza en els espais verds de la ciutat durant els primers mesos de l'any i té diversos avantatges en la jardineria, com la millora en la retenció d'humitat i l'airejament del sòl, a més de contribuir a evitar la proliferació de males herbes.

Es fa la recomanació de lliurar els arbres nets d'ornaments. Els detalls específics sobre els punts de recollida d'arbres de Nadal per a l'any 2024 es troben disponibles al web municipal.

NO T'HO PERDIS: Si veus aquest senyal, baixa de la bicicleta o el patinet

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat