Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Senyals per a patinets
Foto: Ajuntament de Barcelona

Si veus aquest senyal, baixa de la bici i del patinet

La senyalització té l'objectiu de reduir els conflictes entre vianants i els usuaris de vehicles de mobilitat personal

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La popularització dels vehicles sostenibles està transformant les nostres ciutats fins al punt que, per millorar la convivència, s'han creat uns senyals nous que fins ara no havien estat necessaris.

L'Ajuntament de Barcelona ha implementat una nova senyalització en set punts estratègics de la ciutat que requereix als usuaris de bicicletes i patinets que baixin dels seus vehicles i caminin per aquestes àrees assenyalades.

La mesura té l'objectiu de reduir els conflictes entre vianants i els usuaris de vehicles de mobilitat personal. La senyalització s'ha implementat en zones on ja existeix algun tipus de prohibició de circulació per a bicicletes, reforçant així la indicació existent.

És important destacar que aquest nou senyal no restringeix el pas, ni obliga a buscar rutes alternatives, però sí que estableix la necessitat de baixar dels vehicles i caminar abans d'entrar en aquestes àrees delimitades.

Durant els primers dies des de la implementació, s'han disposat informadors per tal d'explicar a la ciutadania el significat d'aquest senyal, així com per informar els usuaris de bicicletes i patinets sobre les normatives de circulació.

A més, també es repartiran mapes amb els itineraris ciclistes disponibles a Barcelona. Això és només el començament, ja que abans de l'acabament de 2024, es preveu instal·lar 30 senyals addicionals d'aquesta índole en altres zones clau de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Descobrir Barcelona en bicicleta

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat