Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Time Out Market Chicago
Time Out Time Out Market Chicago

Què és un Time Out Market (i per què mola tant)?

Tot el que necessites saber sobre aquest concepte únic que reuneix sota un mateix sostre la millor gastronomia de la ciutat

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Hem anunciat que Barcelona tindrà el seu propi Time Out Market el primer semestre del 2024. Si has viatjat a ciutats com Lisboa o Nova York, per exemple, és probable que l'hagis visitat i gaudit de l'experiència, però si no ho has fet, potser tens dubtes sobre què és i com funciona aquest gran mercat gastronòmic i cultural. No pateixis, aquí t'ho expliquem tot.

Quan es va obrir el primer Time Out Market?

Des que es va publicar el primer número de la revista a Londres, l'any 1968, Time Out s'ha dedicat a recomanar i descobrir el més interessant, divertit, innovador i saborós de la ciutat, així que semblava lògic que en algun moment es passés de la teoria a la pràctica. El primer Time Out Market va ser el de Lisboa, que es va inaugurar el 2014. És un preciós mercat del segle XIX que ara acull 26 cuines, vuit bars i una dotzena de botigues, així com una sala de concerts.

Qui escull els bars i xefs del Time Out Market?

Time Out Market Lisboa va marcar la filosofia i la resta de mercats que s'han anat obrint posteriorment segueixen el mateix funcionament: l'equip editorial de cada ciutat és qui decideix quins llocs integren el mercat. Sí, els mateixos periodistes de Time Out Barcelona que us recomanen i descobreixen llocs per menjar i beure són els que triaran l'alineació de xefs. Per això cada Market és diferent en l'oferta, perquè l'objectiu dels editors és recollir la personalitat gastronòmica de la seva ciutat.

Com és l'experiència gastronòmica?

El lema del Time Out Market és 'El millor de la ciutat sota un mateix sostre', i d'això es tracta, en essència: de reunir els xefs més en forma –tant els noms consagrats com els nous talents que encara no coneixes– perquè preparin les seves especialitats més celebrades. Les taules són comunals per afavorir l'experiència: si se'n va en grup, cada persona pot demanar el menjar en un lloc diferent per reunir-se i asseure's després amb la resta per compartir el moment. Així mateix, un mateix comensal pot demanar diferents plats o begudes allà on vulgui amb total llibertat. A més, la cuina és ininterrompuda i els preus, democràtics. Tot està pensat per gaudir de manera flexible i dinàmica del plaer de menjar i beure.

Time Out Market Montreal
Time OutTime Out Market Montreal


Als Markets, només s'hi va a endrapar?

Com dèiem, els Markets estan dissenyats per oferir la millor de les experiències gastronòmiques, però no només això. També ofereixen una variada programació cultural, que inclou des de concerts a 'show cookings', que s'ajusten al caràcter i talent de cada ciutat. Amb aquestes activitats es busca crear vincles estrets amb els veïns i la vida de la ciutat, com podeu veure en aquesta iniciativa que va tenir lloc al Time Out Market de Lisboa el Nadal passat.

Quants Time Out Market hi ha actualment?

Després del Time Out Market de Lisboa, van seguir el 2019 Miami, Nova York, Boston, Mont-real i Chicago, i Dubai el 2021. Aviat, obriran Porto, Ciutat del Cap, Osaka i Vancouver, entre altres ciutats, entre les quals hi ha Barcelona, és clar, que té prevista la inauguració el primer semestre de 2024.

I com serà el Time Out Market de Barcelona?

Doncs de moment us podem explicar que estarà davant del mar, a la terrassa-mirador del Maremàgnum, amb accés directe des del carrer per escales mecàniques i ascensor. Serà un espai de 5.250 metres quadrats, que acollirà una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars (dos a l'aire lliure, amb vistes espectaculars). Continuarem informant!

NO T'HO PERDIS: Time Out obrirà un gran mercat gastronòmic i cultural a Barcelona

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat