Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Repartidor Barcelona 8 abril 2020
ShutterstockRepartidor Barcelona 8 abril 2020

Qui pot treballar (i qui no) i botigues que reobren dimarts 14 d'abril

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Fi de la restricció per a activitats no essencials coincidint amb el retorn de les 'vacances' de Setmana Santa, segons el govern estatal. Els sectors que reobren són aquells que no poden fer teletreball, malgrat l'ambigüitat de la mesura; això inclou la construcció, part de la indústria i serveis, com per exemple treballadores de la llar, jardiners, operadors de centres d'atenció telefònica, advocats i gestors, entre d'altres serveis. 

Poden obrir...

Segueixen oberts els supermercats, amb les mesures d'higiene i seguretat establertes fins ara. També obren les adrogueries i perfumeries per vendre productes de neteja i d'higiene, i es permet la venda en botigues de material d'oficina i escolar. 

Estan oberts els centres mèdics i òptiques, clíniques odontològiques i podòlegs. També els tallers d'automoció, tot i que no ofereixen servei a particulars i només funcionen per garantir la mobilitat de tercers que necessiten vehicle.

S'autoritzen algunes tasques de construcció (per exemple, en obra nova o reparacions d'urgència), els serveis de vigilància privada i empreses de neteja i manteniment, a més de les assessories legals i consultories, i el servei de telecomunicacions i de mitjans de comunicació. També es permet el transport de mercaderies, els serveis de missatgeria i paqueteria. 

Es permeten els desplaçaments de persones, però la mobilitat ha de ser individual excepte en el cas d'acompanyar persones grans o amb necessitats especials (també autorització per a persones que pateixen autisme). No està autoritzat el trànsit per les platges. Igualment, està restringit el trànsit en vehicles. 

No poden obrir...

Els comerços de productes no essencials (excepte alimentació i bens de primera necessitat, farmàcies, estancs, aliments per animals de companyia, etc.) continuaran tancats. Els establiments de restauració i bars, que romanen tancats tot i que poden abastir a domicili. En la mateixa línia destaquen les perruqueries, que poden oferir servei a domicili. 

Tampoc reobren instal·lacions culturals o d'oci, ni estan permeses les festes populars ni manifestacions festives al carrer.

Càmpings i hotels es mantenen tancats; no es permeten els passejos, només per prescripció mèdica; els desplaçaments han d'estar justificats (al centre de salut, al treball, per comprar aliments i altres productes de primera necessitat) i segueixen restringides les cerimònies religioses i civils (les cerimònies fúnebres estan vetades fins a la fi de l'estat d'alarma).


NO T'HO PERDIS:
50 idees genials per fer a casa

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat