Notícies

Rècord absolut de temperatura mínima a Barcelona (la nit més tòrrida des que es tenen registres)

Entre dimarts i dimecres es va registrar a l'Observatori Fabra la matinada més calenta des que es tenen registres

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Editor
Observatori Fabra
FOTO: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Que les temperatures han estat inusualment altes les tres nits passades a Barcelona és un fet que els ciutadans hem pogut constatar a les nostres carns. Els termòmetres oficials també són de la mateixa opinió.

L'Observatori Fabra de Barcelona, ​​l'estació meteorològica més famosa de la ciutat, ja ha comunicat tres nits amb uns mesuraments molt alts. La matinada de diumenge a dilluns es va registrar una temperatura mínima de 27,9°C. Segons aquesta mateixa estació, a la nit de dilluns a dimarts, la temperatura es va mantenir en 29 graus durant bona part de la nit, a excepció d'algunes franges horàries, que va ser de 26,9°C.

Doncs bé, aquesta matinada passada s'han tornat a marcar un altre rècord: la mínima ha estat de 29,4°, valor que s'ha registrat poc després de la mitjanit. Després d'aquell moment, la temperatura ha anat pujant tota la nit fins a situar-se entre els 31 i 32 graus.

Segons van indicar els responsables del centre a l'ACN, si no baixen les temperatures avui, estaríem parlant que entre dimarts i dimecres es va registrar la temperatura mínima més elevada des que es tenen registres, cosa que significa la nit més tòrrida que s'ha viscut a Barcelona en la sèrie històrica.

L'altra temperatura mínima més alta es va registrar el 8 d'agost de 1923, just fa un segle, i va pujar fins als 28,6 graus.

Nit tropical i tòrrida a tot Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) també ha informat que ha estat una matinada de temperatures extraordinàries a tot el territori. Una nit tropical, amb mínimes per sobre dels 20°C, o bé una nit tòrrida, amb mínimes per sobre dels 25°C.

Més elevada encara que a Barcelona, ​​la temperatura mínima més alta s'ha registrat la nit passada Badalona, ​​que amb 29,6°C, la més alta de tot Catalunya.

El Meteocat ha compartit la imatge amb les temperatures mínimes de tot el territori i només ha baixat dels 20°C als Pirineus, les Muntanyes de Prades i els punts del Pla de Lleida.

NO T'HO PERDIS: 10 ombres a Barcelona per esquivar la calor

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat