Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Observatori Fabra
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Rècord absolut de temperatura mínima a Barcelona (la nit més tòrrida des que es tenen registres)

Entre dimarts i dimecres es va registrar a l'Observatori Fabra la matinada més calenta des que es tenen registres

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Que les temperatures han estat inusualment altes les tres nits passades a Barcelona és un fet que els ciutadans hem pogut constatar a les nostres carns. Els termòmetres oficials també són de la mateixa opinió.

L'Observatori Fabra de Barcelona, ​​l'estació meteorològica més famosa de la ciutat, ja ha comunicat tres nits amb uns mesuraments molt alts. La matinada de diumenge a dilluns es va registrar una temperatura mínima de 27,9°C. Segons aquesta mateixa estació, a la nit de dilluns a dimarts, la temperatura es va mantenir en 29 graus durant bona part de la nit, a excepció d'algunes franges horàries, que va ser de 26,9°C.

Doncs bé, aquesta matinada passada s'han tornat a marcar un altre rècord: la mínima ha estat de 29,4°, valor que s'ha registrat poc després de la mitjanit. Després d'aquell moment, la temperatura ha anat pujant tota la nit fins a situar-se entre els 31 i 32 graus.

Segons van indicar els responsables del centre a l'ACN, si no baixen les temperatures avui, estaríem parlant que entre dimarts i dimecres es va registrar la temperatura mínima més elevada des que es tenen registres, cosa que significa la nit més tòrrida que s'ha viscut a Barcelona en la sèrie històrica.

L'altra temperatura mínima més alta es va registrar el 8 d'agost de 1923, just fa un segle, i va pujar fins als 28,6 graus.

Nit tropical i tòrrida a tot Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) també ha informat que ha estat una matinada de temperatures extraordinàries a tot el territori. Una nit tropical, amb mínimes per sobre dels 20°C, o bé una nit tòrrida, amb mínimes per sobre dels 25°C.

Més elevada encara que a Barcelona, ​​la temperatura mínima més alta s'ha registrat la nit passada Badalona, ​​que amb 29,6°C, la més alta de tot Catalunya.

El Meteocat ha compartit la imatge amb les temperatures mínimes de tot el territori i només ha baixat dels 20°C als Pirineus, les Muntanyes de Prades i els punts del Pla de Lleida.

NO T'HO PERDIS: 10 ombres a Barcelona per esquivar la calor

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat