Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Allada Vermell
Foto: Iván MorenoAllada Vermell

10 ombres per esquivar la calor a Barcelona

Una ruta per jardins i carrers on protegir-se del sol. Llocs frescos per refugiar-se de les altes temperatures i protegir-vos de la calor

Publicitat

Entre les opcions disponibles trobareu patis i jardins. Però la solució més ancestral i desesperada per als que no els han fet efecte les cerveses fredes, els polos i els ventalls és sortir al carrer i buscar l'ombra que alleuja la calor. N'hem triat deu sota les quals us sentireu com si fossiu a les portes del paradís.

NO T'HO PERDIS: Grans platges a menys de 30 minuts de Barcelona

Allada Vermell
© Maria Dias

1. Allada Vermell

Al carrer peatonal d'Allada Vermell hi ha bars i cantautors, però a l'hora de dinar s'hi respira calma. Si busqueu el racó idíl·lic, planteu-vos al número 12, davant d'aquells baixos salvatges, amb torretes i vegetació, un decorat que transporta al poble més remot. Us oblidareu que sou a ciutat...

Jardins de la Universitat
Foto: Ajuntament de Barcelona

2. Jardins de la Universitat

Qui hi va fer vida universitària coneixen els jardins de la Universitat com si fossin casa seva. Si no us hi heu deixat perdre, ara és el moment: no oblideu un llibre, un repel·lent per als mosquits i a gaudir del silenci, o la vegetació exòtica d'aquest petit pulmó de l'Eixample.

Publicitat
Carrer d'en Carabassa
Foto: Eugènia Sendra

3. Carrer d'en Carabassa

Si haguéssim de triar el carrer del Gòtic escolliríem el d'en Carabassa. Per fotogènic, per les passejades sota els ponts i les façanes senyorials a banda i banda de carrer, per la imatge omnipresent de la Verge de la Mercè, enlairant-se sobre la cúpula de colors. A les tardes hi trobareu l'ombra.

Museu Frederic Marès
Museu Frederic Marès

4. Museu Frederic Marès

Us heu proposat reconquerir la ciutat aquest estiu, tornar als llocs del centre que fa temps que no havíeu tornat a trepitjar. Bona idea. I refrescant, a més. Comenceu per la placeta de Sant Iu, a l'antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona: el pati del Museu Marès és un espai que desprèn encant per tots cantons i hi podreu llegir i fer-vos passar la set fins que es faci fosc.

Publicitat
Plaça de Prim
Scott Chasserot

5. Plaça de Prim

Esclar, també somiem en jaure durant tot el dia a l'ombra d'un arbre. I si no podeu fer-ho al camp, sempre podem recórrer als bellaombres de la plaça Prim, al Poblenou. Ser a quatre passes del mar, al bell mig de les antigues cases de pescadors, equilibra la balança.

Jardins de Laribal
© Maria Dias

6. Jardins de Laribal

Just al costat dels jardins del Grec, els jardins romàntics de Laribal ofereixen nombrosos racons on abaixar la temperatura de la manera més natural possible: a l'ombra. El disseny de Forestier és exuberant, amb basses, bancs, pèrgoles i diferents tipus de vegetació perquè oblideu que pocs metres més a baix està la tòrrida ciutat.

Publicitat
Antiga Fàbrica Lehmann

7. Antiga Fàbrica Lehmann

Només posar un peu al carreró que condueix a l'interior d'illa, al recinte de l'antiga Fàbrica Lehmann (Consell de Cent, 159), sentireu una lleugera brisa, com si la temperatura disminuís. Aprofiteu aquesta llarga ombra. Si avanceu trobareu la llum i descobrireu una petita joia industrial amb pinzellades de vegetació.

Olokuti
©Scott Chasserot

8. Olokuti

Un jardí amagat dins d'una botiga? A Gràcia gairebé tot és possible. Quan travesseu el llindar de la porta i poseu els peus a l'espai més íntim i silenciós d'Olokuti (Astúries, 36) no voldreu fer marxa enrere.

Publicitat
Camí de Sant Genís
©Ajuntament de Barcelona

9. Camí de Sant Genís

Amagueu-vos del sol fugint cap a la muntanya, cap a Horta. Nosaltres buscarem l'ombra entre el verd del camí de Sant Genís i al carrer Aiguafreda, on amb imaginació encara podríem sentir la remor de l'aigua de les rentadores...

Jardins Romàntics Casa Ignacio Puig

10. Jardins Romàntics Casa Ignacio Puig

L'Hotel Petit Palace Opera Garden (Boqueria, 10) és un d'aquells llocs amagat, on entres sota prescripció. Després de creuar el 'hall' de l'hotel topareu amb un jardí romàntic, obert de 10 a 19 h, un petit edèn on la tarda vola.

Publicitat
Casa Orlandai
Foto: Casa Orlandai

11. Casa Orlandai

Al barri de Sarrià podeu trobar la Casa Orlandai, actualment una associació cultural on es poden fer moltes activitats i tallers diferents i gaudir d'una bona ombra en el seu pati. Allà podreu passar unes tardes fugint de la calor i fent algun dels tallers que us proposen.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat