Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parque de la Ciudadela  (Barcelona)
ShutterstockParque de la Ciudadela

11 ombres per esquivar la calor a Barcelona

Una ruta per jardins i carrers on protegir-se del sol. Llocs frescos per refugiar-se de les altes temperatures i protegir-vos de la calor

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

És la solució ancestral, l'opció per als que no tenen aire condicionat i busquen refugi a les terrasses, els gelats i els ventalls: sortir al carrer i buscar l'ombra per alleugerir la calor. Hem escollit onze espais protegits per ombres sota les quals us sentireu com si estiguéssiu a les portes del paradís. D'acord, hem exagerat, però almenys estareu una mica més fresquets.

NO T'HO PERDIS: Grans platges a menys de 30 minuts de Barcelona

Allada Vermell
© Maria Dias

1. Allada Vermell

Al carrer peatonal d'Allada Vermell hi ha bars i cantautors, però a l'hora de dinar s'hi respira calma. Si busqueu el racó idíl·lic, planteu-vos al número 12, davant d'aquells baixos salvatges, amb torretes i vegetació, un decorat que transporta al poble més remot. Us oblidareu que sou a ciutat...

Jardins de la Universitat
Foto: Ajuntament de Barcelona

2. Jardins de la Universitat

Qui hi va fer vida universitària coneixen els jardins de la Universitat com si fossin casa seva. Si no us hi heu deixat perdre, ara és el moment: no oblideu un llibre, un repel·lent per als mosquits i a gaudir del silenci, o la vegetació exòtica d'aquest petit pulmó de l'Eixample.

Publicitat
Museu Frederic Marès
Museu Frederic Marès

3. Museu Frederic Marès

Us heu proposat reconquerir la ciutat aquest estiu, tornar als llocs del centre que fa temps que no havíeu tornat a trepitjar. Bona idea. I refrescant, a més. Comenceu per la placeta de Sant Iu, a l'antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona: el pati del Museu Marès és un espai que desprèn encant per tots cantons i hi podreu llegir i fer-vos passar la set fins que es faci fosc.

Plaça de Prim
Scott Chasserot

4. Plaça de Prim

Esclar, també somiem en jaure durant tot el dia a l'ombra d'un arbre. I si no podeu fer-ho al camp, sempre podem recórrer als bellaombres de la plaça Prim, al Poblenou. Ser a quatre passes del mar, al bell mig de les antigues cases de pescadors, equilibra la balança.

Publicitat
Jardins de Laribal
© Maria Dias

5. Jardins de Laribal

Just al costat dels jardins del Grec, els jardins romàntics de Laribal ofereixen nombrosos racons on abaixar la temperatura de la manera més natural possible: a l'ombra. El disseny de Forestier és exuberant, amb basses, bancs, pèrgoles i diferents tipus de vegetació perquè oblideu que pocs metres més a baix està la tòrrida ciutat.

Antiga Fàbrica Lehmann

6. Antiga Fàbrica Lehmann

Només posar un peu al carreró que condueix a l'interior d'illa, al recinte de l'antiga Fàbrica Lehmann (Consell de Cent, 159), sentireu una lleugera brisa, com si la temperatura disminuís. Aprofiteu aquesta llarga ombra. Si avanceu trobareu la llum i descobrireu una petita joia industrial amb pinzellades de vegetació.

Publicitat
Olokuti
©Scott Chasserot

7. Olokuti

Un jardí amagat dins d'una botiga? A Gràcia gairebé tot és possible. Quan travesseu el llindar de la porta i poseu els peus a l'espai més íntim i silenciós d'Olokuti (Astúries, 36) no voldreu fer marxa enrere.

Camí de Sant Genís
©Ajuntament de Barcelona

8. Camí de Sant Genís

Amagueu-vos del sol fugint cap a la muntanya, cap a Horta. Nosaltres buscarem l'ombra entre el verd del camí de Sant Genís i al carrer Aiguafreda, on amb imaginació encara podríem sentir la remor de l'aigua de les rentadores...

Publicitat
Parc de la Ciutadella
  • Llocs d'interès
  • Parcs i jardins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Durant els dies abrasadors de l'estiu, la Ciutadella es converteix en un refugi agradable. Arbres, escultures i estructures projecten ombres canviants que ofereixen un recer a la calor intensa. Des dels matins fins a les tardes, aquestes ombres proporcionen una frescor benvinguda, fent del parc en un lloc perfecte per relaxar-se i escapar de les temperatures estratosfèriques.

Jardins Romàntics Casa Ignacio Puig
Foto: Jardins de la Casa Ignacio Puig

10. Jardins Romàntics Casa Ignacio Puig

L'Hotel Petit Palace Opera Garden (Boqueria, 10) és un d'aquells llocs amagat, on entres sota prescripció. Després de creuar el 'hall' de l'hotel topareu amb un jardí romàntic, obert de 10 a 19 h, un petit edèn on la tarda vola.

Publicitat
Casa Orlandai
Foto: Casa Orlandai

11. Casa Orlandai

Al barri de Sarrià podeu trobar la Casa Orlandai, actualment una associació cultural on es poden fer moltes activitats i tallers diferents i gaudir d'una bona ombra en el seu pati. Allà podreu passar unes tardes fugint de la calor i fent algun dels tallers que us proposen.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat