Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ombres per esquivar la calor a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Plaça de Prim

Ombres per esquivar la calor a Barcelona

Una ruta per jardins i carrers on protegir-se del sol

Per Eugènia Sendra
Advertising

Entre les opcions disponibles trobareu patis i jardins. Però la solució més ancestral i desesperada per als que no els han fet efecte les cerveses fredes, els polos i els ventalls és sortir al carrer i buscar l'ombra que alleuja la calor. N'hem triat deu sota les quals us sentireu com si fossiu a les portes del paradís.

NO T'HO PERDIS: platges a menys de 30 minuts de Barcelona

Allada Vermell

Allada Vermell

Al carrer peatonal d'Allada Vermell hi ha bars i cantautors, però a l'hora de dinar s'hi respira molta calma. Si busqueu el racó idíl·lic, planteu-vos al número 12, davant d'aquells baixos salvatges, amb torretes i vegetació, un decorat que transporta al poble més remot. Us oblidareu que sou a ciutat...

Jardins de la Universitat
©Barcelona Medi Ambient

Jardins de la Universitat

Els que hi van fer vida universitària i els fidels a Els vespres de la UB coneixen els jardins de la Universitat com si fossin casa seva. Si no us hi heu deixat perdre, ara és el moment: no oblideu una lectura, un repelent per als mosquits i a gaudir del silenci, o la vegetació exòtica d'aquest petit pulmó de l'Eixample.

Advertising
Carabassa

Carrer d'en Carabassa

Si haguéssim de triar el carrer del Gòtic escolliríem el d'en Carabassa. Per fotogènic, per les passejades sota els ponts i les façanes senyorials a banda i banda de carrer, per la imatge omnipresent de la Verge de la Mercè, enlairant-se sobre la cúpula de colors. A les tardes hi trobareu l'ombra.

Museu Frederic Marés
©Museu Frederic Marés

Museu Frederic Marés

Us heu proposat reconquerir la ciutat a l'agost per ser l'autòcton entre tant de guiri. Comenceu per la placeta de Sant Iu, a l'antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona: el pati del Museu Marés és un espai que desprèn encant per tots cantons i hi podreu llegir i fer-vos passar la set fins que es faci fosc.

Advertising
Plaça de Prim

Plaça de Prim

Esclar, també som dels que somniem en jaure durant tot el dia a l'ombra d'un arbre. I si no podeu fer-ho al camp, sempre podeu recòrrer al bellaombra de la plaça Prim. Ser a quatre passes del mar envoltats de les antigues cases de pescadors equilibra la balança.

Parc del Poblenou
©Parcs i Jardins

Parc del Poblenou

Al Parc del Poblenou el sol escalfa durant tot el dia, cert, però és el lloc ideal on trobar la vostra ombra després de la platja; busqueu el pi sota el qual plantar la cistella, estendre les estovalles i practicar un discret 'déjeuneur sur l'herbe'.

Advertising
Antiga Fàbrica Lehmann

Antiga Fàbrica Lehmann

Només posar un peu al carreró que condueix a l'interior d'illa, al recinte de l'antiga Fàbrica Lehmann (Consell de Cent, 159), sentireu una lleugera brisa, com si la temperatura disminuís. Aprofiteu aquesta llarga ombra. Si avanceu trobareu la llum i descobrireu una petita joia industrial amb pinzellades de vegetació.

Olokuti
Scott Chasserot

Olokuti

Un jardí amagat dins d'una botiga? A Gràcia gairebé tot és possible. Quan creueu el llindar de la porta i poseu els peus a l'espai més íntim i silenciós d'Olokuti (Astúries, 36) no voldreu fer marxa enrera.

Advertising
Camí de Sant Genís
©Ajuntament de Barcelona

Camí de Sant Genís

Amagueu-vos del sol fugint cap a la muntanya, cap a Horta. Nosaltres buscarem l'ombra entre el verd del camí de Sant Genís i al carrer Aiguafreda, on amb imaginació encara podríem sentir la remor de l'aigua de les rentadores...

Jardins de Casa Ignacio Puig

Jardins Romàntics Casa Ignacio Puig

L'Hotel Petit Palace Opera Garden (Boqueria, 10) és un d'aquells llocs amagat, on hi entres sota prescripció. Després de creuar el hall de l'hotel topareu amb un jardí romàntic, obert de 10 a 19 h, un petit edèn on la tarda vola.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising