Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Regals i accions solidàries per un Nadal diferent

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Publicitat

El Nadal és sovint l'època de l'abundància i els excessos, amb regals i menjar pels descosits. Existeix, però, una manera de gaudir de la il·lusió d'aquestes festes amb una consciència social responsable. Per això et proposem algunes propostes i alternatives per viure aquestes festes de manera solidària i respectuosa.

Regals solidaris 

Diferents entitats i ONGs, conscients de la predisposició de donar i ajudar de la gent durant l'època de Nadal, han posat a la venda varis productes els beneficis dels quals serviran per finançar projectes solidaris ben diversos.  

La Fundació Pasqual Maragall fa un recull de regals entre els quals trobareu el llibre 'Records' dedicat a Pasqual Maragall, samarretes de la marca de moda solidària Uttopy o peces d'art d'una trentena d'artistes, tots dirigits a ajudar la investigació contra l'Alzheimer.

Com a proposta solidària la marca barcelonina HakunaBcn posa a la venda uns calendaris de paret de 14 làmines il·lustrats amb tècnica d'aquarel·la. Amb cada compra un euro anirà dirigit a la Fundació Institut Guttmann

Algunes de les ONGs més conegudes com UNICEF i Oxfam cada any aprofiten l'època de Nadal per posar a la venda tota una sèrie de productes solidaris de temàtica nadalenca, com paneres, productes de papereria i regals varis. 

Per comprar amb una consciència social activa, la plataforma Mercat Social, que promou productes elaborats per entitats socials, ha posat en marxa la seva campanya de Nadal amb el nom 'Regals solidaris que multipliquen somriures'. El seu objectiu és promoure el somriure de les persones que reben regals, però també el de les persones que els elaboren. De manera semblant també teniu el PamPam, un mapa interactiu d'economia solidària de Catalunya, on trobareu un munt de locals i establiments basats en una filosofia solidària i sostenible. 

Accions solidàries 

Els regals no són l'única manera d'aportar el teu granet de sorra a alguna causa solidària, a la ciutat hi ha un munt de propostes i activitats solidàries en què pots col·laborar de manera directa. 

Un exemple n'és el Nadal Solidari al Poble-Sec, fins al 14 de desembre, una iniciativa de diverses entitats per promoure la recaptació de jocs, joguines i material sense estrenar per nens que es troben en una situació més desfavorida. També es recolliran aliments bàsics, material escolar nou i productes d’higiene personal per a les famílies més necessitades del barri. La Creu Roja també organitza una gran recollida de joguines cada any perquè tots els infants puguin rebre regals per Nadal. Al seu mapa podreu trobar els punts de recollida que hi ha arreu del país. 

També podeu participar comprant una loteria amb una causa solidària darrere, com la loteria dels Lluïsos de Gràcia, que donarà 3 euros de cada bitllet al projecte 'De l'hospital a la Catedral', amb l'objectiu de finançar un assaig clínic de tumors cerebrals infantils a l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron. Si ho preferiu, també hi podeu col·laborar de manera directa a través del seu 'crowdfunding'.

Propostes sostenibles

La solidaritat també ha de ser envers el planeta en què vivim i per això hi ha petites accions que poden reduir l'impacte que creem a la Terra en aquestes èpoques. Utilitzar llums LED de baix consum, evitar utilitzar molsa natural al pessebre, no fer un ús excessiu de plats i coberteria d'usar (i, si s'usen, que siguin de materials biodegradables), consumir productes ecològics i de proximitat... són petites accions que poden comportar un gran canvi.
  

Últimes notícies

    Publicitat