Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gos al tren
ShuterstockGos al tren

Renfe permetrà viatjar gossos grans a l'AVE

La companyia farà una prova pilot amb quissos de fins a 40 quilos de pes

Dani Cabezas
Escrit per
Dani Cabezas
Publicitat

Les cases barcelonines, com a moltes de l'Estat, estan plenes de gossos. En concret, i segons un estudi elaborat per l'Associació Nacional de Fabricants d'Aliments per a Animals de Companyia (ANFAAC), a Espanya hi ha 6.733.097 de gossos. Una realitat que es converteix en un problema quan es vol viatjar en mitjans de transport com l'AVE o els trens de llarga distància, on només s'admeten mascotes de menys de 10 quilos i dins d'una cistella de transport.

Això podria estar a punt de canviar. Renfe durà a terme una prova pilot amb gossos de fins a 40 quilos als seus trens AVE i llarga distància a partir del pròxim 13 de setembre. Un assaig que es prolongarà al llarg de tres mesos en una selecció de trens a la ruta Madrid-Barcelona.

Els viatgers podran portar un gos gran per persona, amb un màxim de dos per tren, en un sol cotxe i sempre en un espai fix de dues places determinades.

Per fer realitat aquest projecte, Renfe s'ha aliat amb Nestlé Purina, companyia que ha creat una guia de viatge amb bones pràctiques. Un manual que té per objectiu garantir el benestar de l'animal al llarg del trajecte i que estableix una sèrie de recomanacions. Entre d'altres, portar la manta de l'animal i la joguina sense so, evitar alimentar-lo durant les tres primeres hores prèvies al viatge per prevenir marejos i passejar-lo durant un temps prolongat abans de pujar al tren.

Viatges en tren? Això t'interessa: Qui es pot beneficiar dels abonaments gratuïts de Renfe a Barcelona?

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat