Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Leopoldo
© Maria DiasCasa Leopoldo

Reobre un dels grans mites de la restauració del segle XX a Barcelona

El grup Banco de Boquerones és el nou propietari d'aquest restaurant del Raval, que aixecarà la persiana el 18 de març

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Un dels restaurants mítics del Raval torna a obrir les portes el pròxim 18 de març. Es tracta de Casa Leopoldo, que recupera la seva essència original gràcies al Banco de Boquerones, un grup de restauració format pel matrimoni de Sofia Matarazzo i Bruno Balbás. Els empresaris ha adquirit el local amb l’esperança de reanimar aquest espai que havia estat punt de trobada d’escriptors com Manuel Vázquez Montalbán, Maruja Torres o Eduardo Mendoza.

Rosa Gil el 2009 a Casa Leopoldo
Foto: ScottChasserottRosa Gil el 2009 a Casa Leopoldo

Banco de Boquerones pretén mantenir l’esperit d’aquells temps passats i, alhora, oferir una carta assequible. Potser aquesta fórmula serà la definitiva perquè l'establiment visqui una etapa de calma: des que va obrir l’any 1926, ha canviat de mans moltes vegades, sobretot en els darrers anys. De fet, la inestabilitat va començar amb la jubilació de Rosa Gil, neta dels fundadors i ànima del local, el 2015. En el transcurs del temps va ser propietat del cuiner francès Romain Fornell i el seu soci Òscar Manresa, que van voler retornar a la carta original (actualitzada), però la pandèmia els va portar moltes complicacions. Dos anys després el local es va convertir en un restaurant xinès que proposava menú de migdia, que tampoc va prosperar.  

Segons recull Betevé, Bruno Balbás ha assegurat que el nou projecte se sustenta per la gastronomia, la història i la literatura. També ha explicat que l’oferta culinària es nodrirà de productes de proximitat i que la carta comptarà amb plats originals reinterpretats i d’altres de creació pròpia. A banda, també ha volgut destacar que la decoració manté cartells, rajoles i referències originals vinculades a la tauromàquia de la família fundadora.

NO T'HO PERDIS: Els 13 millors nous restaurants de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat