Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Ingenio
© Maria DiasEl Ingenio

Reobre El Ingenio

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El Ingenio torna a ser notícia i és que la botiga centenària del carrer de Rauric, dedicada a la imatgeria popular, els jocs de màgia i articles de festa, la botiga de Brossa i companyia, reobrirà portes el 7 de novembre. Els responsables del Rei de la Màgia, que s'havien fet càrrec del negoci el 2016, no van poder tirar el projecte endavant per dificultats econòmiques i van anunciar el tancament el desembre del 2017.

El nou llogater té el dret d'explotació de la botiga i dels motlles clàssics d'El Ingenio, propietat de la família de Rosa Cardona. El traspàs es va fer efectiu al juliol i des de llavors han treballat sanejant el local, classificant motlles i engegant de nou la producció. “Anem fent col·leccions, ja tenim una quarantena de capgrossos de diferents mides”, explica Lluís Sala, el llogater. Hi treballen els artesans que ja estaven vinculats al taller, com Juanma Avilés, i està previst que també es vinculin al projecte altres geganters de referència.

Una de les principals novetats de l'espai de la botiga, que conserva el mobilari antic, és l'accés: “És una mica diferent, l’entrada és més àmplia, per convidar a entrar, i tindrem el Picasso a fora, és el buc insígnia”, insisteix Sala. L'altra novetat és que l’espai de taller es podrà veure des del carrer, per reivindicar el treball dels artesans del cartró-pedra i el llegat de noms de rererència que han deixat petjada a El Ingenio com Delfí Homs, l'escultor Lambert Escalé i el geganter Domènec Umbert. 

Els productes tampoc canviaran gaire respecte a El Ingenio històric: imatgeria festiva, màscares, joguines de llauna i de fusta... Sala ha volgut incorporar una col·lecció de jocs medievals, els clàssics arcs i fletxes de fusta. "Més endavant arribaran els jocs de màgia”, informa.

Últimes notícies

    Publicitat