Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Rosalía publica 'A Palé': ja pots veure el vídeo

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Falten 40 minuts per l'estrena del nou videoclip de Rosalía a YouTube i el xat del seu canal, amb prop de 4,5 milions de seguidors, treu fum. Els comentaris van del clàssic 'madre mía, Rosalía, bájale' (extracte d'Aute Cuture) als 't'estimo' en multitud d'idiomes. L'èxit de l'autora d''El mal querer' no ha deixat de créixer des que el 29 de maig de 2018 va publicar 'Malamente': 111.977.481 visualitzacions a YouTube l'última vegada que hem consultat el comptador i 119.123.882 reproduccions a Spotify. Abans que seguiu llegint, una advertència: les entrades per als dos concerts del desembre al Palau Sant Jordi estan exhauridíssimes. 

El món ha estat pendent dels seus llançaments, aparicions i actuacions. L'última, un meravellós tablao vertical als MTV EMA Sevilla. També hem estat pendents de cada nou videoclip que ha publicat: l'hem vista reinterpretant La maja vestida de Goya a 'Di mi nombre' (dirigit per Henry Scholfield), de guerrera a 'De aquí no sales' (dir. Diana Kunst i Mau Morgó), de stripper ofegant-se en les seves llàgrimes a 'Bagdad' (dir. Helmi), de líder d'una poderosa 'beauty gang' a 'Aute Cuture' i de concursant d'un 'Who wants to be a millionaire' en versió rumba catalana a 'Milionària'. Aquests són només alguns exemples de la producció de Rosalía, sempre camaleònica visual i musicalment. 

I 'A Palé'? Doble ració d'estil i tècnica. Una Rosalía poderosa i capaç de tot, que porta Frida Kahlo a les celles i actitud gàngster a la dentadura. Que juga amb la superioritat del rap ("todo lo que invento me lo trillan") i que ajunta Kawasaki i seguiriyas. La Rosalía torna a un escenari comú en el seu imaginari, un polígon que és el seu territori sagrat. També la veiem dins d'una fàbrica (alguna interpretació a la sala?) mentre adverteix "mírame a los ojos a la milla, mírame esta roca cómo brilla, te dejo Saint Laurent en la mejilla, si quieres hablarme siéntate en la silla". Veiem una Rosalía terrenal i mitològica, que parla del carrer i de l'estrella que la protegeix des del dia que va néixer. Les responsables de tota aquesta màgia són la ja col·laboradora habitual Charm La Donna a la coreografia, Jora Frantzis a la direcció i la mateixa Rosalía i la seva germana Pili, a la direcció creativa. Dones al poder. 

NO T'HO PERDIS: Els concerts de la temporada a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat