Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reunió amics amb mascareta
Foto: Shutterstock

S'acaben les restriccions però l'oci nocturn seguirà tancat a Catalunya

A partir de divendres desapareixeran totes les mesures vigents actualment a Catalunya

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Totes les restriccions contra la Covid vigents actualment s’acaben aquest divendres. Totes, menys el tancament de l’oci nocturn. Així ho ha informat el Govern de Catalunya després que l’alt nivell de contagis provocat per la variant òmicron no hagi provocat un augment d’ingressats a les UCI. 

I quines restriccions hi havia? Actualment, estaven prohibides les trobades de més de 10 persones i també s’havia implementat la reducció d’aforaments al 50% en bars i restaurants, així com l’aforament del 70% en comerços, equipaments esportius i institucions culturalsEl toc de queda, que havia estat vigent durant les festes de Nadal, ja es va suprimir la setmana passada, però encara es mantenia el límit d'obertura fins a les 00.30 hores a les activitats culturals i la restauració, que ara s’ha eliminat definitivament.

L’única mesura vigent a Catalunya a hores d'ara, doncs, és el tancament de l’oci nocturn. De moment, el govern ha anunciat que romandrà tancat una setmana més com a mínim, malgrat les queixes del sector. De fet, els propietaris d’establiments d’oci nocturn demanen poder obrir aviat per a poder donar resposta a l’augment de la demanda que es preveu de cara al Mobile World Congress, les festes de Carnestoltes i a la fi del període d’exàmens a les universitats.

La fi de les restriccions, però, també va acompanyada d’un enigma: què passarà amb l’ús del Certificat Covid? Tot i que el conseller de Salut ja havia posat de manifest que s’estava estudiant si treure aquesta mesura, de moment no s’ha pres cap decisió al respecte. Per tant, seguirà sent necessari ensenyar el passaport Covid a residències de gent gran, gimnasos i a l'interior d'establiments de restauració, i també a l’oci nocturn si, finalment, aquest sector tornés a obrir aviat.

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat