Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sales de tot el país anuncien el seu últim concert

La majoria de sales de l'Estat participaran en una acció en streaming el próxim 18 de novembre

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

En les darreres hores han aparegut a les xarxes unes misterioses fotografies de sales com Apolo, Razzmatazz, Sidecar i Luz de Gas on es podia llegir clarament el 'hashtag' #elultimoconcierto. Ara sabem que era la prèvia d'una acció conjunta coordinada per la Plataforma de Salas de Conciertos, que consisteix en una actuació en streaming, el pròxim 18 de novembre a les 20 h i que es podrà veure a través de la web elultimoconcierto.com.

La campanya és un crit desesperat de tot el sector, davant d'una situació insostenible: si res no canvia, les sales es veuran abocades a tancar.

Segons la plataforma, gairebé el 100% de les sales fa vuit mesos que estan tancades, cosa que afecta "uns 5.000 treballadors directes, la majoria afectats per ERTOs des de principis de març, un gran nombre de treballadors intermitents, autònoms i pimes que presten servei a l'activitat i un extensíssim nombre de músics, tècnics, segells discogràfics, fotògrafs, bookers, promotors i molts més professionals afectats en el tancament forçós". 

En aquests mesos, s'han cancel·lat 25.000 concerts i les pèrdues acumulades a finals d'any rondaran els 120 milions d'euros. De moment, ja es coneix el tancament d'una quinzena de sales.

Davant d'aquesta situació, i tenint en compte que aquests espais han de fer front a un gran nombre de despeses fixes –treballin o no–, "és molt probable que moltes sales del país s'enfrontin aquest 2020 al seu últim concert", segons diu el comunicat. 

Per tal d'evitar-ho, les sales reclamen un pla de rescat urgent i destaquen que la música "actua com a nexe de la capacitat de gaudir, relacionar-se i enriquir-se socialment i cultural. No sols és una necessitat que alleuja i enriqueix, és un dret essencial de la ciutadania que ha de ser garantit i és un dret que els professionals de la cultura puguin treballar".

NO T'HO PERDIS: No deixem morir les sales de concerts  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat