Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Salut estudia mesures per frenar les nits dels joves

Es volen limitar les trobades nocturnes per reduir els contagis de la Covid

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

A causa del repunt de casos i rebrots a Catalunya i en especial a la zona metropolitana de Barcelona,  des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’estan estudiant mesures per reduir els contagis. Des de finals de maig hi ha hagut un repunt de casos de ciutadans amb edats entre els 15 i els 29 anys i és per això que s’està posant el focus sobretot en l’oci dels joves.

Els joves ara són el principal focus de contagi, però sobretot s’ha detectat un augment significatiu dels contagis de coronavirus als locals d'oci nocturn, on les distàncies de seguretat són gairebé impossibles de mantenir i l'ús de mascareta tampoc es respecta, i és per aquest motiu que Salut es vol centrar en aquesta qüestió.

El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat a Catalunya Ràdio que s’estan pensant recomanacions per reduir el nombre de persones que participen en una reunió, i sobretot en horari nocturn, ja que ens “socialitzem d’una altra manera”. “Si ens trobem, encara que siguem 6, 7 o 8, potser tampoc no ho hem de fer a altes hores de la nit”, ha declarat Argimon.

El secretari de Salut també va dir que “al confinament domiciliari no hi hem de tornar” però que “som els ciutadans els encarregats d’intentar no tornar-hi”. De moment no hi ha cap mesura ni cap restricció clara sobre les trobades nocturnes però s’està estudiant i no es tardaran a aplicar.

 

NO T'HO PERDIS: Un centenar de multes a Barcelona per no portar mascareta

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat