Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Test PCR
Foto: Shutterstock

Salut farà test PCR massius als dos barris de Barcelona amb més contagiats

Besòs i Torre Baró, els dos barris amb més incidència del virus, seran els primers de la capital on es faran tests massius

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Després de comprovar que els tests massius que s'han fet a diverses localitats del Vallès Occidental han estat clau per estabilitzar la corba de contagis, era previsible que aquesta mesura de cribratge també arribés a la capital catalana. 

Aquesta cap de setmana, el SEM (Servei d'Emergències Mèdiques) començarà a fer uns 400 tests PCR diaris als barris de Besòs-Maresme i Torre Baró per tal de detectar casos positius asimptomàtics de la covid-19. Tot i que les autoritats han assegurat que Catalunya està en una "situació molt bona" pel que fa al nombre de contagis, amb aquesta actuació es vol seguir tenint controlada la corba d'afectats i evitar nous casos. 

Aquest cribratge massiu es farà aquest cap de setmana per a les persones no malaltes de totes les edats del barri de Torre Baró, i la setmana del 17 d'agost es farà durant tres dies a persones també asimptomàtiques, sense restriccions d'edat i residents de carrers específics del barri del Besòs i el Maresme. S’espera fer unes 400 proves diàries a cada un dels barris. La incidència de la COVID-19 per 100.000 habitants dels últims 14 dies (28 de juliol a 10 d’agost) ha estat de 510 a Torre Baró i 467 al Besòs i el Maresme, mentre que a tot Barcelona ha estat de 174.

A Torre Baró, al districte de Nou Barris, els tests en faran al Casal de Barri de Torre Baró el dissabte 15 i el diumenge 16 d’agost de 9 a 19 hores. A la zona del Besós i el Maresme –al districte de Sant Martí–, les PCR es faran del 17 al 19 d'agost des de les 9 i fins a les 19 hores, a una àrea sanitària mòbil que s’instal·larà al carrer d’Alfons el Magnànim (entre els carrers Jaume Huguet i Cristòfol de Moura).

Segons declaracions a la Cadena Ser de Carme Borrell, gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, s'està treballant per fer els tests en aquests dos barris en concret perquè "són dos barris de baix nivell socioeconòmic, fet que també provoca que hi hagi més població vulnerable i amb més risc". Al mapa interactiu on es mostra el nombre de contagis barri per barri, amb dades de l'Agència de Salut Pública, es constata que el virus és especialment cruel amb els barris més pobres com Sants, Torre Baró i Besòs-Maresme En canvi, es detecten menys quantitat de casos per cada 100.000 habitants en barris com Sant Gervasi, Pedralbes o Poblenou. 

NO T'HO PERDIS: Quins països permeten l'entrada de viatgers espanyols?

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat