Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya ja es troba en una "situació molt bona" de contagis segons els experts

La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que la tendència és a la baixa però crida a la responsabilitat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Catalunya ha aconseguit controlar els rebrots prematurs que han anat apareixent des de mitjans de juliol. Els primers focus preocupants, comarca del Segrià i l'Hospitalet, han millorat considerablement la seva taxa de contagis i han aplanat la corba de positius fins a nivells menys alarmants. Tot i que el virus segueix la seva batalla, ara mateix s'estan fent cribratges massius a Vilafranca i Santa Coloma de Gramenet pel seu repunt de contagis, la situació global de la pandèmia és bona. Així ho va expressar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, afirmant que Catalunya es troba en una situació "molt bona" perquè va baixant la taxa de transmissió (per sota de l'1 a tot Catalunya). La consellera, tot i les bones notícies, va insistir que encara hi ha "pressió hospitalària" amb 590 persones ingressades a tot el país i, d'aquestes, 116 a la UCI. Catalunya ha sumat en les últimes 24 hores 863 nous positius i 5 morts.

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, també s'ha sumat a les afirmacions en positius. "Catalunya es troba en fase de control" i que la situació de brots a Barcelona "aparentment s'ha estabilitzat", va dir Simón en la seva última compareixença de premsa. Va afegir que la bona tendència de contagis demostra que "les mesures que s'apliquen tenen capacitat de controlar els brots".

Una bona senyal d'aquest descens de rebrots és que la gran majoria de barris de la ciutat es troben molt a prop de l'1 en la taxa de contagis i que, per tant, la incidència no és tan alta com en les últimes setmanes. A hores d'ara, l'índex de risc de rebrot és de 147,47, quan la setmana passada era de 172,24.

NO T'HO PERDIS: Així funciona l'app que et permetrà detectar els contagis del teu voltant

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat