Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Covid-19 PCR test
Photo: Mufid Majnun/Unsplash

Salut impulsa una prova pilot de cribratge en les farmàcies de les Corts

La prova, destinada a persones d'entre 30 i 59 anys, té com a objectiu detectar casos asimptomàtics per frenar les cadenes de transmissió

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Les farmàcies de Barcelona ja es preparen per adquirir un paper protagonista en la detecció de casos de la covid. L'Agència de Salut Pública, en aquesta primera iniciativa, ha seleccionat les farmàcies del barri de les Corts per dur a terme una prova pilot de cribratge, amb què pretenen revelar casos asimptomàtics per així tallar les cadenes de transmissió amb la màxima celeritat possible. Un total de 50 farmàcies subministraran 'kits' de PCR a les persones d'entre 30 i 59 anys que vulguin participar en aquesta prova gratuïta.

Com funcionarà la prova pilot?

El programa de cribratge es realitzarà de forma esglaonada i seguirà totes les garanties sanitàries per mantenir la seguretat del personal farmacèutic. A partir del 16 de desembre, els veïns de les Corts d'entre 30 i 59 anys rebran un SMS o una carta per animar-los a formar part de la prova pilot. Un cop decideixin acostar-se a la farmàcia, els hi donaran un kit amb el qual hauran d'obtenir una mostra de saliva i totes les indicacions necessàries pel correcte ús d'aquest estri. La mostra s'haurà de retornar a la mateixa farmàcia  abans de les 12 h de l'endemà del dia que s'ha recollit.

Els professionals farmacèutics seran els encarregats d'enviar les diferents proves PCR als laboratoris de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Hospital Clínic, els quals donaran els resultats en un marge de 24 hores. Amb aquesta dinàmica, s'assegura la detecció precoç de casos i la recollida fàcil i àgil de les mostres, el qual suposa una garantia de seguretat tant per als farmacèutics com per a les persones que col·laboren en el cribratge. La prova pilot, que alliberarà pressió als Centres d'Atenció Primària, s'estendrà fins al pròxim 22 de gener.

NO T'HO PERDIS: La Generalitat endureix les mesures i imposa més restriccions a la restauració

Últimes notícies

    Publicitat