Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Coronavirus en móvil
©Shutterstock

Salut llança una app per detectar i fer seguiment de possibles casos de coronavirus

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Viviu amb neguit perquè no sabeu si esteu contagiats de coronavirus? El Departament Català de la Salut ha presentat l'aplicació mòbil Stop Covid-19 Cat que començarà a funcionar al llarg del dia d'avui, dimecres 18, i que estarà disponible per a Android i IOS i que vol servir per "enfortir la relació amb el nostre sistema de salut", segons ha explicat la consellera, Rosa Vergés, en roda de premsa. Servirà els professionals de la salut per conèixer els símptomes del pacient, el seu grau –si són lleus, moderats o elevats–, fer-ne seguiment i derivar, en cas de ser necessari, a un centre d'atenció sanitària de manera presencial.

Les preguntes de l'aplicació seran similars a les que faria un metge o infermer, l'edat, el sexe, quins símptomes tenen, des de quan, si té patologies prèvies... L'app també servirà al Departament de Salut per seguir l'evolució de l'epidèmia a nivell poblacional i fer un seguiment diari dels infectats.

Segons la consellera, si l'usuari estava sa i ara té símptomes lleus, les respostes que li donarà l'aplicació seran més genèriques, i si es tracta de persones amb malalties cròniques o casos especials, com dones embarassades, les respostes seran més personalitzades.

NO T'HO PERDIS: Coronavirus: últimes notícies, consells i informació de viatge

Últimes notícies

    Publicitat