Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Salut proposa que la mascareta sigui obligatòria "sempre" a Catalunya

La mesura, pendent d'aprovació, també inclouria multes pels qui no la portin

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Des de l'aixecament de l'estat d'alarma són les comunitats autònomes qui gestionen la "sortida" de la crisi sanitària i recau en elles l'establiment de drets i deures als ciutadans d'aquells territoris. Un exemple d'aquesta gestió descentralitzada és el recent aïllament perimetral de la comarca del Segrià a causa d'un augment de contagis. Per evitar la propagació del virus i davant "d'un relaxament evident de la gent", la consellera de Salut, Alba Vergés, proposarà l'ús de la mascareta obligatòria més enllà del Segrià. 

La consellera ha explicat en una entrevista a RAC1 que la proposta es plantejarà al Govern amb l'objectiu d'incloure l'ús de la mascareta de forma obligatòria a tot Catalunya, tant si hi ha distància com si no. Vergés ha recordat que "cal interioritzar aquesta mesura i creiem que ha de passar per tot el país". El que estableix, de moment, el Procicat durant la fase de represa és l'ús obligatori de la mascareta, sempre que no sigui possible garantir una distància d'un metre i mig. 

La consellera també ha parlat de sancions per aquells que no compleixin la norma, i ha insistit en l'efectivitat de la higiene de mans i la distància. De moment, només es tracta d'una proposta que resta a l'espera de l'aprovació definitiva per part del Procicat.

NO T'HO PERDIS: L'homenatge a les víctimes de la crisi es farà a les Fonts de Montjuïc

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat