Notícies

Sant Joan 2020: podrem fer revetlles i fogueres a Barcelona?

Les platges estaran tancades i es permetran les fogueres de petit format

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Sant Joan
Foto: ShutterstockSant Joan
Publicitat

Els plans de desescalada per fases continuen a bon ritme i ara els dubtes més comuns tenen a veure amb la recuperació d'una relativa normalitat –què passarà quan entrem a la nova normalitat a Barcelona?–, i també pel que fa al futur d'una de les festes més estimades pels barcelonins, Sant Joan.

Per tractar-se d'una festa que es manté en els seus orígens populars, a cada districte diferents associacions s'encarreguen de celebrar la seva foguera. Per part de l'Ajuntament, en paraules de l'alcaldessa, Ada Colau, s'ha deixat clar que no es pot fer "un Sant Joan com l'hem fet altres anys".

La raó evident és que no es permetran reunions de moltes persones, tot i tractar-se d'una festa que acostuma a ser massiva. Caldrà, segons Colau, "celebrar la festa respectant la distància de seguretat i evitant les aglomeracions". Aquest any, per tenir un Sant Joan segur haurem de celebrar un Sant Joan diferent.


Sense platges ni grans festes però amb la Flama del Canigó

Barcelona haurà superat la fase la nit de la celebració de Sant Joan el pròxim dia 23 de juny. Protecció Civil, per la seva banda, ha anunciat que les celebracions hauran de ser, com a màxim, d'entre 15 i 20 persones, amb un consum de pirotècnia més modest de l'habitual.

A més, a Barcelona no es podran fer festes a la platja amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions que es veuen tots els anys. Les platges de Barcelona estaran tancades des de les 20 hores del 23 de juny fins a les 10 hores del 24 de juny. Experts, com el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat en declaracions a Catalunya Ràdio sobre els perills d'abaixar la guàrdia a Sant Joan, just en el moment en què la ciutat haurà superat l'estat d'alarma.

El que sí que es farà és la Flama del Canigó , una "festa tradicional que ja té els seus protocols establerts i saben com actuar", segons ha explicat Albert Batlle. L'acte de la rebuda de la flama es farà a la plaça del Rei a les 18 h i només s'hi podrà accedir amb invitació. Com és tradicional, hi haurà l'encesa del peveter, i els representants de cada barri agafaran la seva flama per encendre els respectius foguerons que hauran de complir unes mesures molt concretes

Foguera de Sant Joan
Foguera de Sant JoanFoto: J2R

Revetlles als barris i de molt petit format

Moltes de les associacions de veïns de la ciutat com les de Ciutat Vella, Sant Antoni i el Clot veuen molt difícil poder celebrar les seves tradicionals fogueres, segons han declarat a BTV. Des de l'Ajuntament ja han dit que no s'autoritzaran les grans fogueres típiques de Sant Joan i només es podran fer foguerons petits –d'1 m2 i tots amb autorització prèvia– amb aforament reduït i controlat, i les casetes de petards (117 autoritzades) es podran situar a l’espai públic sempre que compleixin les condicions de seguretat i sanitàries. No es podran fer festes a l'espai públic però sí a associacions privades, sempre apel·lant al sentit comú i seguint les mesures de seguretat. 

En tot cas, serà cada ciutadà en la seva celebració individual i en grups petits qui aportarà la seguretat que necessita la celebració de Sant Joan en un any tan delicat. Com recorden els experts, el final de l'estat d'alarma no és el final del perill i, és clar, tots volem passar la revetlla més feliç possible.

 

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses obertes a la fase 1

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genialÚltimes notícies

    Publicitat