Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
barcelona no passarà per la fase 3 i entrarà a la nova normalitat el 22 de juny
FOTO: Shutterstockbarcelona no passarà per la fase 3 i entrarà a la nova normalitat el 22 de juny

Barcelona entrarà a la nova normalitat el 22 de juny amb la resta de l'Estat

Barcelona i Madrid no farà falta que compleixen amb la fase 3

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Barcelona i Madrid van estrenar fase 2 aquest passat dilluns i, amb ella, van arribar els dubtes sobre com i quan aquestes regions entrarien a la fase 3 i, sobretot, si l'aixecament de l'estat d'alarma (21 de juny) generaria contradiccions entre territoris. En l'última compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'han aclarit part aquests dubtes i s'ha confirmat que la "nova normalitat" s'estendrà per tot el país, "sense excepcions", a partir de dilluns 22 de juny. Això vol dir, ni més ni menys, que regions sanitàries, com Barcelona i Lleida que aquell dia els tocaria estrenar la fase 3, passarien de manera "directa" a la nova normalitat, sense arribar-se aplicar l'última fase de la desescalada.

Amb aquesta confirmació Illa no només anuncia la lliure mobilitat de tots els espanyols pel territori a partir del 22 de juny, sinó que també garanteix l'aixecament de restriccions com les franges horàries per a gent gran o límit de reunions. Sí que s'haurà de complir amb les normes de la nova normalitat (fins que es trobi vacuna) com l'ús obligatori de màscara, els aforaments màxims d'actes o la distància de seguretat d'1,5. Es posa fi al pla de desescalada per a tot l'Estat i el govern cedeix la responsabilitat de la gestió, inclòs restriccions i mesures, a cada comunitat autònoma. És a dir, a partir del pròxim 22 de juny podrem moure'ns per tot el país però cada comunitat podrà marcar les seves pròpies mesures en funció de com evolucionin les xifres epidemiològiques.

Què passarà la setmana que ve?

El ministre també ha confirmat que Barcelona i Lleida seguiran a la fase 2 el dilluns que ve, en canvi, les regions de la Catalunya Central i Girona, passen a fase 3. Fins aquí no hauria de passar res d'excepcional, es tractaria de superar una setmana de cada fase i esperar al 22 de juny per entrar a la nova normalitat. Però no, la Generalitat ha demanat al ministeri de Sanitat que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 abans de la setmana que ve. Així ho ha confirmat en l'última compareixença el president de la Generalitat, Quim Torra. Anticipar el pas de fase permetria, entre altres coses, avançar gran part dels desplaçaments a segones residències i repartir entre més dies la previsible operació sortida de Sant Joan.

NO T'HO PERDIS: Així serà la vida en la nova normalitat

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat