Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Joan Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma)
Dani Codina Joan Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma)

Sants dedicarà una plaça als germans Fortuny, de la Companyia Elèctrica Dharma

Enguany se celebren els 50 anys del naixement de la banda

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat dedicar una plaça als germans de la Companyia Elèctrica Dharma, Esteve i Josep Fortuny, al barri de Sants. La ubicació escollida serà l'espai enjardinat del carrer Riera de Tena, davant l'estació de metro de Mercat Nou i portarà el nom de 'plaça d'Esteve i Josep Fortuny i Guarro'. La nova nomenclatura d'aquest espai "reforça els llaços de la banda i els germans amb el barri que els va veure néixer", ha celebrat el grup. La decisió arriba coincidint amb els 50 anys del naixement de la banda, en plena celebració que tindrà el seu moment culminant en el concert del Palau Sant Jordi el pròxim 22 d’abril i després d'una iniciativa popular impulsada des del barri, amb recollida de signatures, per preservar la memòria dels dos germans i de la formació.

Una placa provisional amb la nova nomenclatura s'instal·larà en aquest indret davant de l'estació de metro de Mercat Nou durant el primer semestre d'aquest any. Aquest serà un primer pas mentre no s'urbanitzi el solar que hi ha just davant, on es farà la nova plaça amb el nom dels dos germans, i on es traslladarà la Biblioteca del Vapor Vell de Sants, especialitzada en música.

Aprovat al desembre

La decisió de rebatejar aquest espai es va aprovar en la darrera Ponència del Nomenclàtor de Barcelona, celebrada el 15 de desembre, però la informació no ha transcendit fins que el grup ha volgut fer-ho públic aquest divendres. En la mateixa ponència es va aprovar dedicar una plaça al pintor barceloní Antoni Tàpies al districte de Sarrià-Sant Gervasi (actualment coneguda com la plaça de la Torre), i també incorporar cinc noms de dones als carrers i places de la ciutat.

50 anys de la Dharma 

La dedicatòria arriba en ple any Dharma, que commemora els 50 anys de la banda i que tindrà el seu moment culminant el 22 d’abril amb un concert únic al Palau Sant Jordi, amb la participació de la cultura popular i de diversos artistes com Albert Pla, Balkan Paradise Orchestra, Celtas Cortos, Gemma Humet, Maria del Mar Bonet, Quimi Portet i The Tyets, entre d’altres que s’anunciaran pròximament.

A més del concert, la commemoració del mig segle de la banda en actiu més longeva a Catalunya també comptarà amb la publicació d’un llibre sobre la seva evolució, un còmic, un disc de cançons inèdites i un documental que repassa la seva trajectòria i el context social i polític d’aquests anys.

Coincidint amb l’efemèride la Generalitat de Catalunya, va atorgar la Creu de Sant Jordi a la Companyia Elèctrica Dharma.

NO T'HO PERDIS: Sants, un dels millors barris del món

Llegeix el número de gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat