Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Futura comisaria Sarrià Guàrdia Urbana
Foto: Ajuntament de Barcelona

Sarrià tindrà una nova comissaria de la Guàrdia Urbana (amb gimnàs inclòs)

La nova caserna estarà molt a prop de la ronda de Dalt i tindrà 6.000 metres quadrats repartits en sis plantes

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La Guàrdia Urbana torna a ser protagonista a Barcelona i, en aquest cas, no és per cap sèrie. Des de 2021 l'Ajuntament té un compte pendent amb el cos policial de Sarrià pel projecte de la nova caserna del barri. El mandat de l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va acabar sense donar la licitació per començar a construir el nou equipament de 6.000 metres quadrats i que havia d'acollir els treballadors el 2024. Finalment, dos anys després la Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge ha donat llum verda al projecte.

On estarà la nova comissaria?

La futura caserna estarà al barri de Sarrià, dins el districte de Sarrià Sant-Gervasi, concretament als números 103-109 de l'avinguda de Foix. A més, gràcies a la seva proximitat a la ronda de Dalt, també funcionarà com a un punt de trobada de l'àmbit metropolità, a més de gaudir d'una gran visibilitat de la zona.

Com estarà distribuïda?

L'equipament tindrà uns 6.000 metres quadrats que estaran repartits en sis plantes, entre les quals hi haurà un soterrani que funcionarà com a aparcament, a més d'acollir també una galeria de tir. Les sis plantes del nou edifici acolliran diverses zones com una sala de brífing amb una capacitat per a 100 persones, una sala de reunions i oficines i espais administratius, a més d'una zona pública i una restringida només pels agents. A part, també comptarà amb diverses aules, un gimnàs i una sala de descans amb espais verds per relaxar-se.

Quan començarà a funcionar?

De moment no hi ha una data oficial per l'inici dels treballs i tampoc una de finalització, malgrat que es preveu que, des que es doni el tret de sortida, la duració estimada de les obres serà d'uns dos anys.

NO T'HO PERDIS: Aquests són els tres restaurants de Barcelona (o molt a prop) que surten a 'El cuerpo en llamas'

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat