Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Serielizados Fest 2019: primeres confirmacions del programa

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

'Only good shit': l'equip de Serielizados es passa tot l'any mirant sèries de manera obsessiva i amb lentilla crítica. Després fan d'altaveu del millor que han vist i part de la tria és el que veiem al Serielizados Fest, el festival internacional de sèries que aquest any ja arriba a la sisena edició, del 25 al 29 de setembre al CCCB, la seu de la SGAE i la Sala Phenomena. Per primera vegada, el festival se celebrarà també a Madrid, del 27 al 30 de setembre.


1. 'Borgen'. El país convidat a l'edició de l'any passat era Islàndia –representada pel creador i passat alcalde de Reikjavik, Jon Gnarr– i aquest any és el torn de Dinamarca, que en els últims anys s'ha posat les piles pel que fa a les sèries. En representació del país el festival rebrà la visita del guionista  Jeppe Gjervig, creador de la sèrie política Borgen –disponible a Movistar+–aclamada fortament (llegiu-ne les crítiques) i especialment per Stephen King, que l'any 2012 va posar-la per davant de 'Breaking bad' i 'Joc de trons'. Gjervig ve a Barcelona per parlar de 'Borgen' però també per presentar a Espanya la tercera temporada de la sèrie 'Follow the money', ('Bedrag', en danès) de la qual n'és coguionista. 'Economic noir' és el nom amb què han batejat el gènere.

'Borgen'

FOTO: 'Borgen'

2. 'Inside nº9'. Produïda per la BBC, 'Inside nº9' és de les sèries més pertorbadores, brillants i divertides que hem vist en els últims anys. Negra com el quitrà, també. Els capítols duren 30 minuts i no en podreu veure només un de sol. Steve Pemberton, cocreador de la sèrie –juntament amb Reece Shearsmith– i també un dels seus protagonistes (BAFTA a millor actor principal 2108) presentarà a Serielizados Fest la cinquena temporada d''Inside nº9'. Tot i que cada capítol és independent, podeu veure les quatre temporades anteriors (feu-ho, de debò!) a Filmin.

Inside nº9

FOTO: BBC

3. 'Fleabag', 'Black Mirror'...: Penseu en les vostres sèries preferides. En recordeu la música? Recordeu el 'Way down in the hole' de 'The Wire' i el 'Woke up this morning' de 'Los Soprano'? La compositora Isobel Waller-Bridge, autora de les bandes sonores de sèries com 'Fleabag', 'Black mirror', 'The ABC murders' i 'Vanity Fair' oferirà una masterclass sobre composició musical per a alumnes i professionals del sector i també una xerrada per al públic general sobre la incidència d'aquesta en la narrativa serial contemporània.

Fleabag

FOTO: Fleabag

 
4. 'Seriefòbia', el podcast. L'odi ens separa, però també ens uneix. Digue'm quines sèries odies i serem amigues (o no). Els perodistes i sèriemaniacs Toni Garcia Ramon i Òscar Broc s'han unit en un podcast (al top 10 dels més rellevants de l'any 2019 segons iTunes) per malparlar públicament i amb molta ira sobre algunes sèries que detesten: hi són 'Narcos', 'La casa de papel', 'Black Mirror', 'El cuento de la criada'...una galledeta de merda –simpàtica, però caca al cap i a la fi– per tothom.

La casa de papel

FOTO: Netflix

  

5. Joan Capri i 'Plats bruts'. En Capri, considerat un dels grans mestres de l'humor de Catalunya, va morir l'any 2000 i un any abans s'estrenava 'Plats bruts', sèrie que va marcar la història de la sitcom catalana. El festival ret homenatge a Doctor Caparrós, la sèrie creada per Capri, i a la Mercedes, en Lopes, l'Emma, la Carbonell, en David i la resta de la tropa que ens va proporcionar 73 capítols de grans moments.

Plats bruts

FOTO: Plats bruts

Estarem atents a més novetats. 

 
NO T'HO PERDIS: 5 noves sèries que has de veure

Últimes notícies

    Publicitat