Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ioga a la plaça Sant Felip Neri
FOTO: Marc AndreuIoga a la plaça Sant Felip Neri

Sessions de ioga nocturnes al mig de la plaça Sant Feli Neri

S'hi reuneixen cada dimecres a les 6.30 h i només els acompanya el silenci i els coloms més matiners

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La pandèmia ens ha canviat la vida de dalt a baix, ha girat del revés les nostres rutines i ha esdevingut una frenada de les que fan soroll. Els llibres d'història explicaran les causes, les xifres de contagis, també de morts, però segur que es deixen pel camí les coses bones. Sí, perquè qualsevol canvi és una porta oberta a noves sensacions, hàbits i reptes per assolir. Durant el confinament vam descobrir que portàvem un cuiner dins, que ens podíem cuidar sense sortir de casa o que els balcons de Barcelona concentraven més ritme i gogós que una nit d'Apolo. 

Ioga a la plaça Sant Felip Neri
Ioga a la plaça Sant Felip NeriFOTO: Marc Andreu

2 mesos en semi-quarantena van ser suficients per descobrir (i sofrir) una altra forma de viure. L'Andrea Nutini, professora de ioga i 'coach' motivacional, també va veure's, com la majoria de gent, afectada per les restriccions i les mesures de seguretat. Ella, però, va posar en pràctica allò tan fàcil de dir i tan difícil de fer: "adaptar-se als nous temps". Ella va trobar solució al problema de no poder reunir gent, de nuclis familiars diferents, en un mateix espai tancat. "Vaig pensar que portaria el ioga al carrer a primera hora del dia i, de pas, m'aprofito del silenci i la calma de la ciutat", resumeix en una frase el seu impuls per no quedar-se quieta i enfrontar-se a les noves costums. Més endavant va decidir retransmetre les sessions a través del seu compte d'Instagram i és, just allí, on va multiplicar per tres els ioguis matiners que la volien seguir.

La primera "classe exdoor" a la pintoresca i simbòlica plaça Sant Felip Neri es va fer a mitjans d'abril a les 6.30 de la matinada. La salutació al sol era literal, un grup de 6 persones acabaven de donar-li una altra utilitat a un espai més pensat, equivocadament, pels turistes que pels mateixos veïns del barri. Res més i tot a la vegada!

L'Andrea Nutini organitza les sessions de ioga a l'exterior
L'Andrea Nutini organitza les sessions de ioga a l'exteriorFOTO: Marc Andreu

Asanes i ni un turista

Aviat farà tres mesos d'aquella primera experiència. "És increïble sentir l'energia que es respira en un lloc tan ple de bellesa i a la vegada plena de tragèdia", referint-se a la canalla morta per la metralla durant els bombardejos de la Guerra Civil. Els clots de les parets, Sant Felip Neri i els coloms són testimonis de les seves sessions plenes de postures impossibles i asanes. Cap turista, per cert. L'Andrea només ha fet que sumar practicants en unes sessions que han anat alternant dos espais molt especials del Gòtic: Sant Felip Neri i la plaça de la Catedral de Barcelona. "De cara al setembre volem provar en altres espais com la plaça de davant del MNAC, al parc de l'Espanya Industrial o a dalt de tot del MACBA", ens explica l'Andrea Nutini. Aquest mateix dimecres 12 d'agost tornaran a ser fidels a la plaça Sant Felip Neri amb una sessió d'una hora (7 euros) de 6.30 a 7.30 del matí.

L'Andrea té molt clar que "Barcelona viu un estiu excepcional però, amb turistes o sense, la ciutat està plena de llocs de pau si saps trobar-los i anar-hi en el moment indicat", diu Nutini mentre s'acomiada, un dimecres més, dels seus companys ioguis després de la sessió a Sant Felip Neri. Namasté!

Sessions de ioga a la plaça Sant Felip Neri
Sessions de ioga a la plaça Sant Felip NeriFOTO: Marc Andreu

NO T'HO PERDIS: La font de la Plaça Reial transformada en una piscina improvisada

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat