Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer de BCN de nit
ShutterstockCarrer de BCN de nit

Set de cada deu dones joves tenen por de patir una agressió sexual al carrer de nit

Un 52% d'entre elles afirmen tenir "molta por" mentre que el 62% d'homes no tenen "gens de por"

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Segur que totes les dones que coneixes, alguna vegada, han sortit del metro aferrant les claus de casa a la mà. Potser tens amigues que porten esprai de pebre a la bossa i conegudes que han hagut de córrer per despistar a algú que creien que les seguia. Parlis amb qui parlis, les dones t’explicaran que —com a mínim— totes han passat alguna situació de por al carrer. 

El Centre d’Estudis d’Opinió ho ha confirmat amb dades: segons la tercera onada de l’enquesta Òmnibus 2023 que van realitzar, set de cada deu dones tenen por de patir una agressió sexual quan van caminant soles pel carrer. 

El baròmetre del CEO també conclou que la majoria d’entre elles, un 52%, afirmen tenir "molta por" d’un atac de caràcter sexual, xifra que augmenta al 70% entre les joves de la franja dels 18 als 25 anys. Cal destacar que només un 9% de les dones no senten "gens de por" a patir una agressió sexual i tan sols un 7% senten "poca por".

Òmnibus CEO 2023
Òmnibus CEO 2023Òmnibus CEO 2023

Pel que fa als homes, el 62% manifesten no tenir "gens de por" quant a agressions sexuals, xifra que es redueix al 33% quan es parla d'una agressió de caràcter no-sexual. Pel que fa als robatoris, la cosa canvia: un 30% dels homes enquestats manifesta tenir "molta por" de patir-ne un, dada que contrasta amb el 12% que mostra la mateixa por davant d'una agressió sexual. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat