Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Campanya de suport a la cultura
Foto: La cultura em toca

"Si la cultura et toca, ara et toca a tu", la campanya que vol salvar la cultura

La iniciativa anima els ciutadans a donar suport al sector cultural durant la crisi generada per la pandèmia

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

La cultura ha sigut un dels sectors més damnificats per la pandèmia a causa de les restriccions i les noves normatives implementades pel Govern en els últims mesos. Des que va esclatar la crisi sanitària al mes de març, els espais culturals com cinemes, teatres, sales de música i museus s'han vist en l'obligació de tancar durant llargs períodes –i alguns definitivament.

La campanya 'Si la cultura et toca, ara et toca a tu' busca pal·liar les conseqüències nefastes del sector animant tots els ciutadans a consumir i difondre cultura en aquests moments tan crítics. Els organitzadors del moviment, com l'Oriol Alsina, fan èmfasi en la importància de donar un cop de mà a un sector que ha estat sempre present en la nostra societat. "Volem que el públic s'impliqui, reaccioni i actuï a favor de la cultura", afirma Alsina, portaveu de la iniciativa. La idea és retornar-li a la cultura tot el que ha fet per nosaltres. I és que aquesta ens ha acompanyat des de ben petits. 

La cultura em toca

 

Comprar, difondre i donar

El manifest, que compta amb l'ajuda del Cercle de Cultura, té tres punts claus d'actuació que busquen conscienciar de la importància d'ajudar econòmicament i socialment les organitzacions culturals. No només són útils els donatius, una pràctica molt arrelada a altres països europeus, sinó també compartir a través de les xarxes socials el poder de la cultura i fer arribar a altres persones el missatge de solidaritat i generositat. 

Gaudir de la cultura des de casa

Tot i que ara mateix sembla difícil poder gaudir de la cultura arran de la suspensió de totes les activitats culturals aprovada el dijous 29 d'octubre per la Generalitat de Catalunya, la pàgina web de la iniciativa 'La cultura em toca' ha posat a disposició dels ciutadans diverses opcions per gaudir d'espectacles en streaming des del sofà de casa, de pel·lícules exclusives de festivals a aplicacions per comprar llibres en línia. 

NO T'HO PERDIS: #TimeToTakeAway, donem suport als bars i restaurants de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat