Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Si soc de Barcelona, on i quan podré anar a esquiar aquest any?

Totes les pistes d'esquí van obrir el passat 14 de desembre però el confinament municipal posen en perill la temporada

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Els aficionats a l'esquí tenen marcat amb subratllador el pont de la Puríssima. Es tracta del tret de sortida oficial de la temporada i molts d'ells aprofiten els festius de principis de desembre per fer el primer contacte de l'any amb la neu. En un any normal les pistes del Pirineu català serien el destí de molts barcelonins durant el passat pont, però el 2020 té el propòsit de ser en tot rar i complicat, també pel que fa a la temporada de neu. Així doncs, quan i on podrem anar a esquiar? 

El primer dia d'obertura de pistes va ser el passat 14 de desembre, per tant, la temporada d'esquí ja està oficialment inaugurada. Les restriccions anti-covid, fins al 7 de febrerdificulten l'arribada a les pistes per la gran majoria dels catalans, ja que el confinament és municipal durant cada dia de la setmana.

Prèviament a les males dades de contagi i a l'anunci de més restriccions, el barceloní podia pujar a esquiar si justificava l'allotjament a una segona residència o hotel. Amb l'últim anunci de mesures només podràs accedir-hi legalment si el teu lloc de residència és algun municipi amb pistes d'esquí. Si és així  has de tenir en compte una normativa aprovada pel Procicat i que cal seguir per tal de reduir els contagis i fer de l'esquí un esport totalment lliure de coronavirus.

Quines mesures de seguretat cal tenir en compte?

Encara que la gran majoria d'activitats es facin a l'aire lliure, el Procicat exigeix complir amb una sèrie de mesures de seguretat per tal d'evitar contagis. 

  • Tots els forfets s'han de comprar 'online', no hi ha servei presencial de venda
  • Serà obligatori usar mascareta als accessos, durant l'ús dels remuntadors i en qualsevol servei que s'ofereix en les pistes d'esquí com restaurant, lloguer d'equips, classes...
  • Caldrà respectar la distància de seguretat que marquin a les següents zones: cues d’accés, cues dels remuntadors, classes d’esquí i snowboard, lloguer de materials, espais per a empleats i establiments de menjar i beguda.
  • Els remuntadors funcionaran al màxim de capacitat pel fet de ser a l'aire lliure.
  • L'aforament en qualsevol espai tancat seguirà les mateixes limitacions que marca el pla de desescalada.
  • El servei de lloguer de material extremarà la neteja de tot l'equipament per tal d'evitar contagi.

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat