Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Silenci al metro
FOTO: ShutterstockSilenci al metro

Silenci al transport públic per reduir el risc de contagi

'Tren del Silenci' apel·la a la conscienciació ciutadana per tal que els usuaris no parlin durant els trajectes

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Els Ferrocarrils de la Generalitat se suma a les recomanacions d'experts sanitaris de callar al transport públic com a mesura per frenar la propagació de la Covid-19. María Cruz Minguillón, investigadora del CSIC va posar de manifest, fa una setmana, la necessitat de guardar silenci sempre en espais tancats com metros, autobusos i trens perquè es "poden emetre fins a cinquanta vegades més de partícules" si alguna persona crida o manté una conversació per telèfon. 

Muts i amb distància

A partir del dimarts 10 de novembre els combois dels FGC (Barcelona-Vallés, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla) incorporaran una senyalització de color verd a l'interior i l'exterior dels vagons amb un missatge clar: "Silenci". Aquesta nova iniciativa no deslegitima, sinó que reafirma les recomanacions anteriors com no parlar per telèfon, menjar o beure durant els trajectes. Sense oblidar les mascaretes, el famós desinfectant en entrar i sortir del metro i la distància de seguretat. 

La iniciativa del 'Tren del Silenci' té molts avantatges a títol individual com gaudir d'un viatge més tranquil sense distraccions, ni sorolls. A més, també es pot aprofitar el temps per treballar, llegir o estudiar, entre altres activitats que requereixen una major concentració. 

Els Ferrocarrils catalans apel·len al civisme i a la col·laboració ciutadana per detectar comportaments inadequats que posin en perill la salut de tots. De totes maneres, la recomanació, ja activa al Transport Metropolità de Barcelona, continua posant sobre la taula la necessitat d'augmentar la freqüència entre combois, sobretot a hores puntes.  

Tren del silenci
Foto: FGC

NO T'HO PERDIS: Callar al metro, la nova recomanació per reduir contagis

Últimes notícies

    Publicitat