Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

S’obre la Clariana de les Glòries amb servei de gandules i activitats de lleure

Aquesta illa verda és una hectàrea recoberta de gespa que compta amb 400 arbres i 175 seients

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Després d’un estiu de proves pilot, la Clariana de Glòries s’obre al públic de manera definitiva. Aquesta illa verda al mig de la plaça de Glòries, que consisteix en una hectàrea de superfície coberta de gespa, s’omplirà de gandules, taules, cadires i para-sols a partir d’aquesta setmana. Així doncs, restarà oberta a la ciutadania en horari d’11 a 20 h des del mes d’abril fins a l’octubre, i de les 11 a les 19 h en horari d’hivern, de novembre a març. 

La Clariana, situada al Parc de les Glòries, té una extensió de 20.400 m2 i que compta amb 400 arbres, 175 seients, més d’un quilòmetre de circuit esportiu i una gran zona de jocs infantils. Aquest nou espai estarà

Clariana de les Glòries
Ajuntament de BarcelonaClariana de les Glòries

dinamitzat per una empresa d’inserció laboral i, a partir del mes de desembre, també es gestionarà com a equipament a l’aire lliure de forma conjunta amb entitats i equipaments de la zona. 

Més endavant, en la segona fase d’obertura d’aquest pulmó verd de la ciutat, l’empresa d’inserció laboral també farà tasques d’informació de les futures activitats, funcionament de l’espai i entorns. L’objectiu és que a la Clariana de Glòries s’hi pugui gaudir d’activitats periòdiques i de temàtiques diverses, juntament amb una programació de sensibilització en la biodiversitat, dirigida a la ciutadania en general, però també per a escoles i instituts. Un cop finalitzi la definició del model i programació, es preveu que les activitats comencin de forma regular a partir d’inicis de l’any vinent.

Clariana de les Glòries
Ajuntament de BarcelonaClariana de les Glòries

Durant aquest estiu, la Clariana de les Glòries ha acollit ja ha acollit activitats per a tots els públics com a prova pilot del que s’hi podrà fer a partir d’ara. Els mesos de juliol i agost, doncs, ja s’hi ha pogut gaudir d’activitats infantils i familiars, classes de Taitxí o tallers de dibuix i pintura. A més, ha servit de zona de lleure per als casals d’estiu de l’Escola Bressol Municipal Leonor Serrano i l’escola Gaia. Aquestes activitats formaran part de la programació futura de la Clariana de les Glòries, i se n’hi incorporaran de noves molt aviat.

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat