Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El govern prorroga les restriccions per frenar l'augment de contagis

La Generalitat allarga fins al 7 de febrer les restriccions que s'apliquen des del passat 7 de gener

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La Generalitat anuncia una nova pròrroga de 14 dies de les restriccions que es van donar a conèixer el passat 7 de gener. L'anunci coincideix amb un repunt de contagis (612) i una situació límit en les UCI del país que justifiquen l'anunciada pròrroga de les restriccions fins al 7 de febrer.

La mesura s’ha decidit després de la reunió del Procicat d’aquest dimecres al matí.

Quines restriccions es prorroguen fins al 7 de febrer?

- Mobilitat: El confinament perimetral serà municipal i s'aplicarà durant tota la setmana. Només està permès sortir del municipi per desplaçaments essencials, com els laborals, portant sempre un certificat autoresponsable de desplaçament disponible al web del departament d'interior de la Generalitat. 

- Petit comerç: Els establiments inferiors a 400 m² podran obrir amb un 30% d'aforament només entre setmana. El canvi més important d'aquestes noves mesures és el tancament de  tots els comerços no essencials durant el cap de setmana. Les perruqueries i els centres d'estètica podran romandre oberts, però regulats amb cita prèvia. 

- Restauració: Els restaurants i bars només poden obrir en dues franges horàries concretes, de les 7.30 a les 9.30 h i de la 13 a les 15.30 h. Aquesta mesura va entrar en vigor a finals de desembre de cara a les festes de Nadal i va provocar gran controvèrsia en el sector de la restauració per les conseqüències nefastes que això comporta. L'aforament a les terrasses serà del 100% i a l'interior, un 30% amb un màxim de 4 persones per taula.

- Centres comercials: Els recintes que tinguin més de 400 m² hauran de tancar, de moment, fins al 7 de febrer. Les botigues que estiguin dins dels centres comercials, però amb accés directe a peu de carrer i amb menys de 400 m2, podran obrir de dilluns a divendres i amb una capacitat màxima del 30%. 

- Espais culturals: La cultura no tanca i els cinemes, els teatres, els museus, les sales de concert podran obrir amb la meitat del seu aforament, 500 persones com a màxim.

- Gimnasos: Tancats. Les piscines cobertes, però, sí que estaran habilitades amb un 30% de capacitat. 

- Activitats esportives: Les instal·lacions a l'aire lliure podran acollir un 50% d'aforament. També es podrà fer esport, sempre que sigui a l'exterior, entre municipis limítrofs. Les competicions no professionals se suspenen. 

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

Últimes notícies

    Publicitat