Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Steve McCurry, el fotògraf de la nena afganesa, exposa per primer cop a Barcelona

La retrospectiva de la la nova sala FotoNostrum inclou 80 fotografies de gran format, dues de les quals fetes a Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

'La volta al món en 80 imatges' és el títol de la primera mostra de Steve McCurry a Barcelona. El fotògraf de Magnum, famós per ser l'autor de l'icònic retrat 'The afghan girl' ('Nena afganesa'), ofereix una retrospectiva de 80 fotografies de gran format preses entre 1981 i 2019, entre les quals n'hi ha dues d'inèdites, fetes a Barcelona. La mostra es podrà veure a la nova sala d'exposicions FotoNostrum i està comissariada pel mateix McCurry i Julio Hirsch-Hardy, director de FotoNostrum. 

El nou centre, situat al número 48 del carrer Diputació, està dedicat "a la difusió, exhibició i promoció de l’obra de grans referents de la fotografia així com de fotògrafs emergents" i obre al públic el 24 de febrer amb aquesta exposició, que es podrà veure fins al 7 de maig. McCurry és famós sobretot per aquest retrat d'una refugiada adolescent afganesa d'ulls verds que va ser portada de la revista 'National Geographic' l'any 1985 i de la qual no es va conèixer la identitat fins al 2002. El retrat de Sharbat Gula s'ha comparat amb la 'Mona Lisa' de Leonardo da Vinci, però tampoc ha estat exempt de polèmica.

Steve McCurry, Boys Play with Hoops, Baobab Avenue, Morondava, Madagascar, 2019
Foto: Steve McCurryBoys Play with Hoops, Baobab Avenue, Morondava, Madagascar, 2019

Amb dues sales i 1.000 metres quadrats, FotoNostrum portarà a Barcelona aquest 2022 altres exposicions temporals de grans fotògrafs com Helmut Newton i Richard Avedon. Creat per The Worldwide Photography Gala Awards (WPGA), del Regne Unit, vol convertir-se en "un centre de fotografia d'abast internacional", segons Hirsch-Hardy.

FotoNostrum obrirà de dimarts a dijous d'11 a 19 h, divendres i dissabte d'11 a 21 h i diumenges d'11 a 15 h. L'entrada general tindrà un preu d'11,50 euros i els menors de 12 anys hi entraran gratis. Consulteu la web de FotoNostrum per a altres descomptes.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat