Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Suggeriments per a Greta Gerwig, la directora de 'Mujercitas'

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Reinterpretar les pàgines

Greta Gerwig és un d'aquells personatges que generen odis fortíssims i amors incondicionals. Això li passava, sobretot, quan només era coneguda com a actriu, una actriu amb tendència a escollir papers singularíssims que ella encara recaragolava més amb les seves interpretacions. El seu salt a la direcció en solitari, amb 'Lady Bird', va fer que alguns enemics es passessin al bàndol dels amics, sense por a reconèixer la seva intel·ligència, sensibilitat i personalitat. Quan es va saber que Gerwig adaptaria les 'Mujercitas' de Louisa May Alcott, enemics i amics es van posar les mans al cap. Alhora. Seria capaç de 'modernitzar' un text tan 'antic'? El resultat ens demostra que sí, i que, més que modernitzar-lo, el que ha fet és connectar-lo amb el present, donant-li una vitalitat, actualitat i frescor notabilíssimes. Bravo, Greta. Prova superada. Ignoro els teus plans futurs, més enllà de l'anunciada 'Barbie' amb Margot Robbie, però, des d'aquí, aquest 'homenet' et vol suggerir que t'encarreguis d'unes quantes adaptacions literàries més. Si et ve de gust. Si formen part de la teva manera de veure l'existència, l'art i la vida.

Greta Gerwig dirigint a Meryl Streep
Greta Gerwig dirigint a Meryl Streep

Les Brontë, un gran material

Hi ha tantes novel·les amb personatges femenins potents que podrien tornar a les pantalles amb el toc Gerwig! Sense pensar-hi gaire, se m’acut que podria endinsar-se en la literatura de les germanes Brontë. ¿Com veuries, Greta, una adaptació dels 'Cims borrascosos' d’Emily Brontë, amb una Catherine interpretada, evidentment, per Saoirse Ronan? En canvi, Timothée Chalamet és massa tou i urbà per ser un bon Heathcliff. Ja en trobarem un altre! Tom Hardy? Millor. De Charlotte Brontë, et ve de gust posar noves imatges a 'Jane Eyre'? I estic convençut que una pel·lícula teva contribuiria a la popularització de 'La llogatera de Wildfell Hall', d’Anne Brontë, que protagonitza la vídua Helen Graham.

Fotograma de 'Mujercitas'
Fotograma de 'Mujercitas'

Rodoreda vista per una californiana?

Més històries femenines immortals per assaltar les pantalles mitjançant la mirada potent i inconformista de la directora nascuda a Sacramento (Califòrnia)? Jo li suggeriria una ullada a l’obra de Mercè Rodoreda, però, d’entrada, algú hauria d’enviar-li un parell de llibres de l’autora de 'La plaça del Diamant' i 'Aloma'. Algú s’ofereix com a missatger o missatgera? Està més que clar que Virginia Woolf sintonitzaria molt bé amb el món de Gerwig. I el mateix penso en els casos de Jane Austen, George Sand, Mary Shelley, Sylvia Plath, Edith Wharton o fins i tot Patricia Highsmith. I una revisió de les aventures de la senyora Scarlett O’Hara a 'Allò que el vent s’endugué'? No em desagrada la idea, Margaret Mitchell.

Adaptacions en flames

I si a Greta Gerwig se li acumula la feina, potser podria repartir-se-la amb una altra cineasta a qui els vestits d’època i els personatges d’abans no li fan por: Céline Sciamma. La realitzadora de 'Retrato de una mujer en llamas' està més que preparada per fer-nos viatjar al passat d’una manera particularment sucosa.

NO T'HO PERDIS: El TOP 5 de la cartellera de cinema

Últimes notícies

    Publicitat