Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sushi cuqui... i mortal!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Us penseu que ho sabeu tot del sushi i que coneixeu els millors llocs on menjar-lo. D'acord. Però potser encara no us havíeu assabentat que existeix una tendència que està fent furor a Japó: el 'kazari sushi'. Que no és cap altre cosa que l'art de crear figures, animalons i models –sovint cuquis– amb les mateixes tècniques que el sushi tradicional.

L'inventor d'aquest particular estil és Ken Kawasumi, un cuiner japonès de Nakamura que porta quaranta anys perfeccionant una tècnica que li permet fer petites obres d'art comestibles. Kawasumi és autor de diversos llibres on explica com aplicar aquest estil.

Ara bé, el cuquisme aplicat a la cuina japonesa pot arribar a ser estressant i perillós. Ja sabeu que el Japó és el país del món on la gent té més tendència a morir per excés de feina: el letal 'kairoshi' (recordeu la dona que va morir després de fer 159 hores extra en un mes). Bé, doncs el 'kairoshi' ha arribat a les carmanyoles dels estudiants japonesos.

Bento kyaraben
Bento kyaraben

El 'kyaraben' és un popular estil de 'bento' –carmanyola japonesa– en què la teca, emmarcada en la caixa, representa populars personatges i complexos paisatges. El que va començar com una manera divertida d'estimular que els nens mengessin de tot, ha esdevingut un motiu de preocupació i estrès: tanta és la competitivitat dels nens que ensenyen el tupper a l'hora del pati nipó, que les mares van sobrecarregades de feina, obsessionades per cuinar dissenys espectaculars i que alhora tinguin un equilibri nutritiu.

Últimes notícies

    Publicitat