Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tanca Cal Pinxo, un dels restaurants històrics de la Barceloneta

Les restriccions derivades de la Covid-19 han fet inviable la continuïtat d'aquest clàssic dels arrossos

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Adéu a un dels restaurants que marquen el caràcter de la Barceloneta: la crisi que implica per a la restauració la Covid-19 ha obligat a Cal Pinxo, un dels clàssics mariners de la Barceloneta, a tancar portes. La propietat del restaurant –cinquena generació de la família que va fundar el negoci ara fa 60 anys, quan es deia Casa Costa– no ha pogut remuntar els cops econòmics que han suposat els tancaments i les reobertures. L'aturada d'octubre va ser definitiva per a ells, i encara més dolorosa sense la possibilitat d'haver pogut remuntar la situació amb un bon estiu. Els altres dos Cal Pinxo, al Palau de Mar i a Sitges, són d'altres branques de la família i seguiran oberts. 

Amb Cal Pinxo desapareix un dels pocs descendents dels antics berenadors de la Barceloneta que quedaven en actiu. Durant sis dècades ha ofert a locals i visitants una gastronomia marinera d'alta qualitat. I va fer una feina molt important: si la impressió que un turista es pogués endur d'un arròs negre o d'una fideuà eren les de Cal Pinxo en lloc de les plastificacions de la Rambla, doncs feina feta. A preus terrenals, de Cal Pinxo n'han gaudit generacions de Barcelonins i estrelles del cinema Com Halle Berry. 

Del seu tancament se n'ha lamentat l'Associació de Veïns de la Barceloneta, dient que "han estat un referent de la nostra gastronomia i productes autòctons que ens deixa". Més contundent ha sigut el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallerols, que pregunta al govern de la Generalitat: S’està enfonsant Barcelona. S’està enfonsat Catalunya. Us és igual?” 

NO T'HO PERDIS: Restaurants que han tancat i trobarem a faltar 

Llegeix el número del març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat