Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Camiseria Xancó
Foto: Time Out Barcelona

Tanca la camiseria Xancó de la Rambla

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Adeu a un establiment emblemàtic amb 199 anys d'història, dels més veterans de la Rambla: la camiseria Xancó tancarà portes el 31 de desembre i fins a la data ofereix descomptes en els seus productes: jerseis, càrdigans, corbates, roba interior, però les camises de marca pròpia són l'estrella.

La botiga va ser fundada el 1820 i avui la regenta la quarta generació, descendents de Josep Xancó. A l'interior es conserva intacte el mobiliari de 1920, un conjunt amb aires entre modernistes i noucentistes que és propietat de la família, i la caixa registradora que va funcionar fins fa tres anys.

Les raons que duen Xancó a abaixar la persiana són diverses, però sobretot apunten els canvis en el comerç i altres motius personals –es jubila també personal vinculat a la confecció de camises. Alhora posen tímidament sobre la taula quina ha de ser gestió de l'Ajuntament amb els establiments emblemàtics.

La camiseria, que ha vestit el món de l'òpera i el teatre barceloní i internacional, va ser dels primers establiments a rebre la placa que acredita els emblemàtics, el 1993,  i en reconeixement "als anys al servei de la ciutat". No sembla un gest que contribueixi a la supervivència dels establiments 'de tota la vida', o a la conservació dels interiors dels comerços una vegada canvia l'orientació dels negocis.  

L'associació Amics de la Rambla alertava fa pocs dies de la situació del passeig, després de la notícia del tancament del Capitol i anticipant l'anunci de Xancó; esperem no haver perdut una botiga emblemàtica per guanyar-ne una de souvenirs. 

NO T'HO PERDIS: altres botigues boniques de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat