Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tapicerías Gancedo
Foto: Tapicerías Gancedo

La tapisseria Gancedo deixa el local de Rambla Catalunya després de 78 anys

L'establiment formava part del catàleg del patrimoni arquitectònic dels comerços emblemàtics de la ciutat des del 2016

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'emblemàtica tapisseria Gancedo ha decidit traslladar-se, després de 80 anys, del número 97 de la rambla Catalunya. Des de l'any 2016, l'establiment formava part del catàleg del patrimoni arquitectònic, històric-artístic i paisatgístic dels comerços emblemàtics de Barcelona. La substituta de la tapisseria ha estat la firma catalana Bobo Choses.

La cadena tèxtil va obrir la botiga de Barcelona l'any 1945 i va aconseguir tenir més de 40 punts de venda físics arreu del món. Amb els anys, Gancedo es va consolidar com a empresa dins el sector, tant que es va convertir en una de les proveïdores de teles de la Casa Blanca i de la Casa Reial espanyola. De tots aquests establiments, ara es manté una sala d'exposició al número 115 del carrer de Pau Claris al qual es podrà accedir amb cita prèvia a partir de novembre.

L'establiment de Rambla de Catalunya tenia un gran valor artístic. La façana està feta de fusta i, a l'interior, tots els mobles i decoració de l'establiment estaven fets a , fins i tot, una part era original de construcció. Com forma part de la categoria d'establiments d'interès del catàleg del patrimoni arquitectònic de Barcelona, els nous propietaris hauran de conservar aquests elements artístics i arquitectònics.

NO T'HO PERDIS: Reobren unes emblemàtiques galeries comercials a Barcelona després de cinc anys tancades

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat