Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
DespistArte
DespistArteFoto: Ricard Martín

Tanca la mítica botiga de samarretes estampades de Pintor Fortuny

DespistArte està en liquidació amb samarretes entre 2 i 8 euros i abaixa la persiana el dimecres 30 de juny

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Notícia de tancament d'una botiga de tota la vida, però sense ni rastre de nostàlgia: el dimecres 30 de juny tancarà DespistArte, botiga de samarretes estampades i serigrafies al Raval. Potser això no us digui res, però la cosa canvia si repeteixo el titular: "Tanca la mítica botiga de samarretes estampades de Pintor Fortuny" (23, per ser més exactes).

Sí, aquella enorme façana trapezoidal de vidre i fusta que sembla voler absorbir-te cada vegada que passes per davant, i que exhibia –bé, exhibeix, tanca el dimecres– desenes de samarretes de disseny propi i personal, entre les que segur que recordareu la de la cara de Jules Winnfield -el personatge de Samuel L. Jackson a 'Pulp Fiction'- les dels Stooges o de qualsevol icona pop que us passi pel cap. Podreu comprar-hi samarretes llises a 2 euros i estampades a 8 euros (aquestes darrerres, a una rebaixa del 50 %).

DespistArte
DespistArteFoto: Ricard Martín

I dic que és un tancament sense nostàlgia, perquè l'Iván Amposta, el dissenyador que juntament amb el seu germà i el seu pare –els dos últims es diuen Vicente– van obrir la botiga el 2005, m'explica sense massa cerimònia que "era una cosa inevitable. El local era massa gran perquè fos rendible amb la venda de samarretes". Vicente Amposta pare és pintor, i en un inici la botiga va vendre paisatges i retrats a l'oli. "Però el que va funcionar més van ser les samarretes. I com vam ser de les primeres botigues d'aquest tipus a la ciutat, i tenien un patró similar, un segell com d'autor, ja que vam ser tirant", recorda Iván. Vicente Amposta pare és taxatiu: "No pots viure només de la gent que passa per aquí davant. Sobretot si estàs cobrant les samarretes estampades a 15 euros, el mateix preu que el 2000". 

L'Iván Amposta prossegueix el seu treball com a dissenyador gràfic al carrer de la Verge, 10, també sota el nom de DespistArte, i explica que d'aquí a poc temps "llançaran una botiga online on seguirem venent les samarretes". De moment, en podeu encarregar al mail peccatumtshirts@gmail.com. (Parèntesi rellevant, o no: en Vicente Amposta fill, tercer soci del negoci familiar, és més conegut com a Vincent Leone, cantant de Tarántula i Hijos del Trueno).

I parlant de mites de les samarretes rockeres: una trucada telefònica a JBP Samarretes em corrobora que la botiga de la Rambla, 116, la primera botiga de samarretes de rock que va obrir a Barcelona, ​​va tancar el desembre del 2019 (trobareu els mateixos serveis d'estampació i productes al carrer Duran i Bas, 5). El motiu "és la jubilació de la 'jefa', que té gairebé 80 anys", m'expliquen. Una llàstima? "Bé, la gent es retira, és clar. Però va ser la primera botiga de samarretes heavies, no dic ja de Barcelona, ​​sinó de Catalunya: va obrir el 1976", segons fonts de JBP. Poc després, a principis de l'any 2020, es va instal·lar en aquesta direcció un altre negoci pioner: Dick Waffle, botiga de gofres en forma de penis, això és, 'pollofres'. I de la qual no crec que escrigui cap obituari.

NO T'HO PERDIS: Botigues de Barcelona de tota la vida

Llegeix el número de juliol-agost del Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat