Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Botigues de tota la vida

Botigues de tota la vida

10 comerços entranyables que mereixen una visita

Estamperia San José
© Maria Dias
Advertising

La finalització dels contractes de lloguers antics prevista per al desembre del 2014 amenaça moltes botigues històriques de la ciutat, que no podran pagar els desorbitats preus actuals i es veuran obligats a tancar. Abans que molts comerços no comencin a tancar la paradeta, us recomanem 10 establiments de tota la vida que mereixen una visita.

Botigues, Queviures

Arc Iris

icon-location-pin Vila de Gràcia

Vestir masculí de cap a peus. Tot el que ha de tenir el fons d’armari de l’home actual. Sense distinció d’edats i recollint les tendències, el ventall abraça de les peces més clàssiques a l’estil més informal. Els complements imprescindibles donen la mesura de l’oferta: equilibrada i de qualitat. Arc Iris aposta pels proveïdors de proximitat. ‘80 anys amb Gràcia’ diu un rètol de la botiga, que s’enorgulleix d’haver vestit diverses generacions de clients.

Botigues

Viuda Vila

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Molt conegut per tradició en el camp de la construcció aquest negoci centenari també serveix els professionals que treballen a petita escala. Trepants robustos, pintures, ciment cola, segelladors de silicona, maons i tot tipus d’eines són a l’abast d’aquells que practiquen el bricolatge avançat o les petites reparacions. Viuda Vila és, però, una firma que es mou a escala industrial amb clients en el sector de la construcció i de les grans infraestructures, com l’AVE o els equipaments per als Jocs Olímpics del 92.

Advertising
Botigues, Queviures

Estamperia de San José

icon-location-pin El Gòtic

Sant Josep és un patró transversal, protector dels treballadors en un sentit ampli. Fundada el 1919 per Lluís i Margarida Casals, l’Estamperia de San José tenia una impremta a la rebotiga on feien les estampes. Als anys 60 es va diversificar: icones, retaules i tríptics en fusta policromada; objectes d’orfebreria i vestuari religiós, pintura i escultura. També s’especialitzà en figures de pessebre i imatges de sants, una mena de recanvi de les estampes.

Botigues

Artesania Bonet

icon-location-pin Sants - Badal

No es pot parlar d’Artesania Bonet sense esmentar l’Escola de Barcelona; no la dels cineastes, sinó la dels pessebristes. L’avi de la propietària actual d’Artesania Bonet, la Montse Bonet, ja feia casetes de suro per al pessebre. La novetat va ser integrar la petita llum elèctrica a les construccions. Ara, al carrer de Sants, encara fan accessoris per al pessebre. La cova del naixement, el foc dels pastors, les llars o les estufes de castanyera (un dels seus èxits).

Advertising
Botigues

Llibreria Selvaggio

icon-location-pin El Gòtic

L’establiment duu el nom de “llibreria” però el propietari diu que és “paperaire”, o sigui, aquell/a que fa o que ven paper. I la botiga d’en Selvaggio és un 99% paper (antic) en forma de postals, dibuixos, llibres, cromos, fotografies, accions, retallables, mapes, revistes, diaris, gravats o baralles. Els jocs de cartes, precisament, tenen molt a veure amb la tradició familiar, però el senyor Fernando Selvaggio és un home sorrut, que xerra poc, i no explica res dels seus avantpassats, els Selvaggio.

Botigues, Sastres

Camiseria Pons

icon-location-pin Vila de Gràcia

Un cobartí dels anys 20, una jaqueta de l'excèrcit republicà, camises de marca i per encàrrec i firmes com Catherine André i Elemente Clemente per vestir home i dona. La Camiseria Pons pot presumir de ser un establiment centenari però també de ser una d'aquelles botigues de tota la vida que encara ofereix vesits a mida.

Advertising
Botigues, Botiga de queviures

Casa Perris

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Amb el nom d’una casa pairal de la Segarra, can Perris, ha agafat el relleu d’un establiment que va obrir al Born just acabada la Guerra. Casa Perris ven, sobretot, fruites seques, cereals i llegums. Una de les especialitats són les farines per fer-se el pa a casa; els torrats i els fregits de les fruites seques són elaboració de la casa. Casa Perris ha trencat amb les limitacions del quilo de fruites seques o tres quilos de llegums que exigia l’anterior negoci. De l’antic establiment han conservat la manera de presentar el producte: en sacs. Els que despatxen porten davantals d’arpillera. L’horari recupera una filosofia de treball d’abans i només tanquen diumenge. Volen ser un nexe entre camp i ciutat. I al davant, al Born, s’escenifica la història.

Botigues

Laudo's

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

El client que entra a Laudo’s té la sensació de passar per un arc triomfal amb una galeria de trofeus, d’una banda, i el mirall que els multiplica, de l’altra. Treballen per a clubs esportius, federacions, administracions, empreses i, puntualment, per a particulars. La seva especialitat són els trofeus, les medalles, les plaques i les copes de matèries diverses. Laudo’s realitza el disseny i el gravat amb làser, mentre que la fabricació es fa a fora.

Advertising