Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Oval
FOTO: Maria Dias Oval

Tanca l'Oval, pioner de l'hamburguesa gurmet a Barcelona

En aquest restaurant hi han menjat Rosalia, Gerard Piqué o David Carabén, entre d'altres

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si passeu per davant de l'hamburgueseria Oval, potser hi veureu un cartell que diu tancat temporalment. Doncs en realitat l'Oval ha tancat definitivament: ho va fer el passat novembre, sense soroll. L'Eduard Minobis i la Meritxell Marot, parella i socis d'aquesta hamburgueseria pionera, expliquen que han venut el local a un grup de restauració rus "després de deu anys de feina. Era el moment de vendre i estem contents d'haver-ho fet", valora Minobis. (El cartell no menteix, per cert: hi obrirà un altre restaurant, però no saben pas de quina mena). 

La parella se sent orgullosa del que han aconseguit: "Treballar 363 dies l'any durant una dècada". I no és poca cosa: oberta el 2012, Oval va ser pionera a portar l'hamburguesa de carn ecològica en format quiniela –de les que et tries tu la recepta creuant ingredients– a Barcelona. I les receptes pròpies, la Chili –amb vedella madurada, jalapeño, cheddar, chili, alvocat i maionesa de chipotle..– és una de les millors hamburgueses que he tastat en la meva vida. 

Rosalia i Piqué hi anaven

Amb una decoració minimalista i de bon gust, l'Oval era l'antítesi del local de menjar ràpid nascut per donar servei a les plataformes de 'delivery'. Sí, estava pensat perquè la gent hi mengés de pressa i repartir comandes, però va gaudir d'una programació musical tan saborosa i nutritiva com les seves hamburgueses. Per exemple: hi van actuar Extraperlo i hi va punxar El Guincho. I els Mishima –en David Carabén és veí i era client habitual– hi van portar a sopar Daniel Johnston. Minobis recorda també que la Rosalia de l'època de 'Los Angeles' (2017) hi va venir a sopar, així com Gerard Piqué o Rudy Fernández. "Hem tingut quatre Grammys llatins al restaurant, no està gens malament", riu Minobis.

Oval
Foto: OvalOval

Els propietaris es dedicaran a altres sectors, però el tancament no té un regust amarg, ans al contrari. "No volíem eternitzar-nos, perquè aquesta és una activitat de molt desgast, i al final hem estat 10 anys obrint cada dia. La pandèmia senzillament ho va accelerar, i quan ens vam estabilitzar vam veure que era el moment de vendre i començar altres projectes", valora l'empresari. 

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueseries de Barcelona 

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

  

Últimes notícies

    Publicitat