Notícies

Tanca l'Oval, pioner de l'hamburguesa gurmet a Barcelona

En aquest restaurant hi han menjat Rosalia, Gerard Piqué o David Carabén, entre d'altres

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Oval
FOTO: Maria Dias Oval
Publicitat

Si passeu per davant de l'hamburgueseria Oval, potser hi veureu un cartell que diu tancat temporalment. Doncs en realitat l'Oval ha tancat definitivament: ho va fer el passat novembre, sense soroll. L'Eduard Minobis i la Meritxell Marot, parella i socis d'aquesta hamburgueseria pionera, expliquen que han venut el local a un grup de restauració rus "després de deu anys de feina. Era el moment de vendre i estem contents d'haver-ho fet", valora Minobis. (El cartell no menteix, per cert: hi obrirà un altre restaurant, però no saben pas de quina mena). 

La parella se sent orgullosa del que han aconseguit: "Treballar 363 dies l'any durant una dècada". I no és poca cosa: oberta el 2012, Oval va ser pionera a portar l'hamburguesa de carn ecològica en format quiniela –de les que et tries tu la recepta creuant ingredients– a Barcelona. I les receptes pròpies, la Chili –amb vedella madurada, jalapeño, cheddar, chili, alvocat i maionesa de chipotle..– és una de les millors hamburgueses que he tastat en la meva vida. 

Rosalia i Piqué hi anaven

Amb una decoració minimalista i de bon gust, l'Oval era l'antítesi del local de menjar ràpid nascut per donar servei a les plataformes de 'delivery'. Sí, estava pensat perquè la gent hi mengés de pressa i repartir comandes, però va gaudir d'una programació musical tan saborosa i nutritiva com les seves hamburgueses. Per exemple: hi van actuar Extraperlo i hi va punxar El Guincho. I els Mishima –en David Carabén és veí i era client habitual– hi van portar a sopar Daniel Johnston. Minobis recorda també que la Rosalia de l'època de 'Los Angeles' (2017) hi va venir a sopar, així com Gerard Piqué o Rudy Fernández. "Hem tingut quatre Grammys llatins al restaurant, no està gens malament", riu Minobis.

Oval
Foto: OvalOval

Els propietaris es dedicaran a altres sectors, però el tancament no té un regust amarg, ans al contrari. "No volíem eternitzar-nos, perquè aquesta és una activitat de molt desgast, i al final hem estat 10 anys obrint cada dia. La pandèmia senzillament ho va accelerar, i quan ens vam estabilitzar vam veure que era el moment de vendre i començar altres projectes", valora l'empresari. 

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueseries de Barcelona 

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

  

Últimes notícies

    Publicitat