La llista definitiva d'hamburgueses de Barcelona

Els locals que fan de l'hamburguesa un plaer gastronòmic
Santa Burg
Santa Burg
Per Ricard Martín |
Advertising

És un fet: Barcelona és territori d'hamburguesa gurmet. En els darrers quatre anys, agafant com a zona zero de l'hamburguesa 'premium' l'obertura del Bacoa, el degoteig d'obertures dedicades al bon panet carni és incessant. És una moda, sí, però és una moda que aplaudim: quan passi aquesta bogeria, quedaran funcionant les bones adreçes. I cada cop hi ha més diversitat i matissos en l'assumpte. Des de Time Out hem seguit molt de prop el fenomen, i això ens autoritza a oferir-vos el llistat definitiu d'hamburgueses de Barcelona. 

Les hamburgueseries de referència

Restaurants, Hamburgueses

Bacoa Universitat

icon-location-pin Ciutat Vella

Bacoa Universitat és el local més gran de la cadena d'hamburgueseries Bacoa, situat en ple centre de Barcelona, entre Plaça Universitat i Plaça Catalunya. Aquest és el lloc perfecte per a menjar una bona hamburguesa amb comoditat. 

Time Out diu
Restaurants, Hamburgueses

Bacoa Kiosko

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Brad Ainsworth, el xef que va propulsar l'hamburguesa gurmet a Barcelona amb el minúscul Bacoa, també va obrir Kiosko, el mateix concepte però amb un espai més ampli i còmode, i obert al carrer. Tasteu qualsevol de les seves delicioses receptes amb la salsa especial de chutney, patates casolanes i ja em direu.

Advertising
Restaurants, Hamburgueses

Little Bacoa

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Guanyador del Millor Entrepà 2010 segons Time Out Barcelona. El xef Brad Ainsworth el va aconseguir fent hamburgueses amb la millor vedella, receptes imaginatives i contundents, i una graella de pedra volcànica que fa agafar un gust fumat inimitable al tall de carn. Little Bacoa és la primera hamburgueseria del grup Bacoa a Barcelona.

Time Out diu
Restaurants, Hamburgueses

Oval

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta hamburgueseria gurmet pot esdevir punt de reunió 'indie': la llista musical és exquisida, els Mishima i la família Carabén hi van sovint: van ser ells els qui van portar-hi a sopar Daniel Johnston. El client es pot confegir la seva pròpia hamburguesa triant els ingredients –hi ha un bilió de combinacions– o agafar una recepta fixada. Molt bones hamburgueses, també amb carn de Nebraska, i una petita i encertada carta de vi a preus assequibles.

Time Out diu
Advertising
TimesBurg
©Ramon Clemente
Restaurants, Hamburgueses

Timesburg

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta hamburgueseria, oberta per un arquitecte, un restaurador i un enginyer, té la seva millor arma en quinze boníssimes receptes: totes amb carn de vedella de Burgos, amb l’opció de vedella ecològica de Lleida, totes afinades a base de prova, fracàs i torna a provar. L’hamburguesa DF, amb el punt de picant lleuger del bon menjar mexicà –200 g de carn, xili chipotle, coriandre, cheddar, xili de Jalapa, nachos esmicolats i enciam– n’és un bon exemple.

Time Out diu
Restaurants, Hamburgueses

Santa Burg

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Un dels locals de la ciutat dedicats en cos i ànima a convertir l'hamburguesa en un aliment de qualitat, saludable i, sobretot, deliciós. Tenen una gran varietat d'hamburgueses de creació pròpia, que, sempre que és possible, es poden adaptar als gustos del client. No us perdeu la Richard Burger, amb ceba confitada, foie gras i ou. Xavier Pellicer, un dels socis, ha col·laborat en la creació de la carta.

Advertising
Restaurants, Bar d'entrepans

El Filete Ruso

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

En aquesta hamburgueseria d'alta volada hi podreu trobar el filet rus que li dona nom: una hamburguesa de carn seleccionada i passada per farina. El seu bistec tàrtar també està a l'alçada de les circumstàncies.

De Paula
©MariaDias

De Paula

Alerta, que De Paula ja han imposat la seva llei al Poble-sec. La gran idea del brasiler Eder Provezana: passar de la pedra volcànica, i aprofitar una cosa tan nostrada com la brasa de carbó. Treballen només amb tall de picanha –punta de culata, tendríssima– que piquen ells.

Advertising
Restaurants, Hamburgueses

La Royale

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Amb receptes creades per Paco Pérez, estrella Michelin, aquesta hamburgueseria gurmet ofereix carn de tots els continents: vedella japonesa, irlandesa o argentina i ànec xinès en són algunes. I disposen de carta de gintònics curosament preparats.

Bar Centro
© Iván Moreno
Restaurants, Bar d'entrepans

Bar Centro

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

“El futur del menjar popular és la fusió de l’street food d’arreu del món”, diu en Carlos Gremone, un cuiner veneçolà que amb la publicista Debora Schneider van reconvertir el 2014 un bar de menú en entrepaneria top. Gremone ha voltat per mig món –20 anys d’experiència en restaurants d’Itàlia i Michelin– i cada un dels seus trets –dotze entrepans i onze hamburgueses– neix d’hores d’afinació. La cita podria ser buida si no fes diana: un entrepà de porc esfilagarsat (EUA) que passa pel Perú –alfàbrega i coriandre– i s’aposenta a la boca amb una salsa dolça-picant amb xili i gingebre (thai) té tota la coherència del món. Tot ho fan des de zero i bé.

Advertising
Restaurants, Menjar ràpid

Hard Rock Cafe

icon-location-pin Ciutat Vella

Sucursal barcelonina de la cadena de restaurants de cuina nord-americana i temàtica musical, on sovint es pot gaudir de música en directe mentre es menja. Encara que sigui una més de les franquícies que tenen arreu del món, el restaurant de Barcelona ofereix hamburgueses recomanables i plats de cuina nord-americana, tot en porció XXL, esclar. Val la pena demanar la de la casa, la Legendary Smoked BBQ. Una animalada, de gran i de bona.

Time Out diu
Restaurants, Hamburgueses

Meatpacking Bistro

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Aquest originalíssim i bufó local d'aires novaiorquesos combina plats nord-americans com les costelles de porc a la barbacoa, amb cert aire mediterrani a les hamburgueses, com la de tonyina amb maionesa de wasabi. Bon lloc per esmorzar un pastís de formatge com els de Sexe a Nova York, també per dinar i sopar.

Advertising
Restaurants, Hamburgueses

LaBurg

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

L'ou s’ha convertit en un element indispensable per a moltes hamburgueses però la New York, en lloc d’incloure’l ferrat, l’hi posa escaldat. Un detall que revela el vessant gurmet d’un restaurant devot de l’hamburguesa. La fórmula és aparentment simple: carn de bou de raça alpina, tomàquet, ceba confitada, emmental i l'ou. Tenen deu varietats més que desmitifiquen el poc valor gastronòmic de les castigades hamburgueses.

Restaurants, Mediterrània

Flash-Flash Truiteria

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Si vols una bona truita, aquest és el lloc. També és molt aconsellable per menjar a deshores. Cal tastar la recepta secreta de l'hamburguesa de la casa, amb un afegit a la carn picada que podreu descobrir si teniu un paladar un xic entrenat. Per més que els ho pregunteu, no us ho diran!

Advertising
Restaurants, Hamburgueses

Sagàs

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Els germans Rovira, amb estrella Michelin al restaurant-masia Els Casals de Sagàs, s'han instal·lat a Barcelona. I practiquen el noble art de l'entrepà gurmet, farcit amb les bestioles i els vegetals que ells fan crèixer a la seva granja del Bages. Val la pena tastar delicadeses com l'entrepà xinès amb cansalada de porc. Tot directe de la terra, sense intermediaris.

Restaurants, Menjar ràpid

Carrot Café

icon-location-pin El Poblenou

El lloc definitiu d'entrepans de Sant Martí: disposen de quatre menes de pans diferents fets a mida, que s'apliquen en receptes tant suggeridores com el de tonyina a la planxa amb maonesa de wasabi, o un molt català entrepà de pa de coca amb botifarra negra i allioli. També fan hamburgueses, bones i generoses, i tenen una carta de més de 40 cerveses d'arreu del món. I un pastís de pastanaga casolà, esclar.

Time Out diu
Advertising

B-Burger

No són ni els més simpàtics –ens van posar a parir per no haver-los inclòs en una llista– ni els més diligents –el primer cop que m’hi vaig presentar no cuinaven perquè tenien una fuita d’aigua; el segon, perquè era el primer dia després de vacances–. Però reconec que les hamburgueses del B-Burger són fenomenals: la que us recomano presenta un impecable equilibri entre la dolçor de la salsa teriyaki i l’estrebada d’uns xiitakes amb toc de rave japonès. Pa i carn s’hi acoblen com un guant. Clac, clac, clac!

Restaurants, Cuina internacional

Paddy Flaherty

icon-location-pin El Gòtic

Bones hamburgueses, algunes amb carn de Nebraska, bons esmorzars irlandesos amb el black pudding, i plats clàssics d'aquesta energètica cuina, com l'estofat irlandès. Encara que sigui en l'epicentre guiri s'hi menja de manera decent.

Advertising
El Club de la Hamburguesa
Ivan Giménez
Restaurants, Hamburgueses

El Club de la Hamburguesa

icon-location-pin El Raval

Aquesta hamburgueseria no ofereix cap misteri, però té la seva gràcia: un assortiment d'unes dotze hamburgueses amb receptes imaginatives i producte fresc del dia, són a la cantonada de la Boqueria. Quasi totes les peces de vedella són de  200 grams, i primen allò curós de la recepta –tasteu la capresse, amb pesto, mozzarella i ruca- per damunt de l'acumulació d'ingredients pornogràfica.

Time Out diu
Restaurants, Bar d'entrepans

Tío Joe

Es pot innovar en la terra cremada de l’hamburguesa? Potser no, però que en segueixin obrint si aporten tanta personalitat pròpia i saber fer com la Tio Joe. Dues empreses d’alimentació local s’han aliat en aquest burger joint estil masia catalana (l’equivalent en entrepans dels llocs decorats amb jous i arades). La carn picada és d’intercostal de vaca vella –dos dies macerada en caldo– i el pa, també d’elaboració pròpia, recorda molt el llonguet (crosta dura, interior flonjo). Un mos com La Suegra (mozzarella, tomàquet sec, enciam i pesto de xili havaner) es recorda. No aixequen la camisa: patates incloses (bones).

Advertising

Bernie's Diner Grill & Bar Barcelona

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Aquesta és una acurada reproducció d'un 'diner' nord-americà, fins al punt que el mobiliari s'ha exportat d'allà. Només entrar-hi, us sentireu com si estiguéssiu en un restaurant de sèrie americana, amb butaques vermelles de cuir, els seus típics ventiladors i un munt de quadres típics que et faran sentir en una hamburgueseria dels anys 50. El que els diferencia d'altres locals similars és que ells amplien l'oferta. No és només una hamburgueseria, és un restaurant nord-americà amb una graella per fer entrecots, costelles i filets, a més d'especialitats com l'escalopa a la napolitana. Això sí: ​​les hamburgueses, contundents i amb salses casolanes, no deceben en absolut. Els natxos, les salses, les hamburgueses, les patates fregides... Tot es fa al moment i de manera artesanal, de manera que us recordarà a qualsevol cosa menys a un 'fast food'. A més, disposa d'un ampli ventall de salses amb les quals podràs condimentar els teus plats i de plats per a vegetarians. I la cuina obre fins tard.

Restaurants, Hamburgueses

Tootsie

icon-location-pin Sant Antoni

La seva llarguíssima carta d'hamburgueses, sandvitxos i baguettes es menja en un local amb aires de 'diner' nord-americà al cent per cent. I no deixa de ser divertit que ens podem clavar una hamburguesa Burt Lancaster, amb salsa tàrtara, i després una tapa de morros o 'lacón'.

Advertising
Restaurants, Bar d'entrepans

Louise Se Va (Cafè Bar)

icon-location-pin Horta - Guinardó

Al Louise Se Va us podeu cruspir entrepans i amanides amb noms de llegendes del rock'n'roll tan bons com econòmics. L'ambient és jove i els cambrers ofereixen un tracte cordial. Una delícia a ritme de tres per quatre, que també disposa d'una bona llista d'hamburgueses.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com