Lluny d'elaboracions sobrecarregades, a La Real volen recuperar "l'esperit clàssic made in USA", diu Arturo López, soci del local amb el xef Eduardo Egui, també veneçolà i cuiner que ha passat per Mugaritz. I ho aconsegueixen amb panet de broix i evitant el gegantisme. La Roja segueix els paràmetres de la casa: precisió i excel·lència en els sabors, més que no pas fer una acumulació sagnant de cinc pams. Vegeu: 180 grams d’'entraña' de vaca vella, picada amb greix de mitjana de bou. Cheddar, quètxup –amb xili coreà fermentat– i ceba vermella envinagrada com a contrapunt àcid a la dolçor del greix, i un brioix untat amb mantega d’alls rostits. El resultat és portar a una altra galàxia la clàssica 'cheeseburger'. Sofisticació i precisió, en lloc de fer una muntanya de salses i carn picada.
És un fet: Barcelona és territori d'hamburguesa gurmet. És una moda? Va començar sent una moda, però ara que ja s'ha fossilitzat com a hàbit col·lectiu, és una realitat de la qual no et pots escapar. I cada cop hi ha més diversitat i matisos en l'assumpte. Des de Time Out hem seguit molt de prop el fenomen, i això ens autoritza a oferir-vos el llistat definitiu d'hamburgueseries de Barcelona (i si passeu molt de 'burgers' però voleu menjar bé sense crema la visa, feu un cop d'ull als millors menús de migdia de la ciutat.
NO T'HO PERDIS: I si l'hamburguesa no us fa el pes, feu un cop d'ull a aquesta llista d'entrepans.